marți , 10 decembrie 2019
Home / COMUNICATE / O delegație a Filialei Kiev de Cruce Roșie, în vizită la Consiliul Județean Dâmbovița

O delegație a Filialei Kiev de Cruce Roșie, în vizită la Consiliul Județean Dâmbovița

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Alin Manole și Luciana Cristea, alături de directorul Filialei Dâmbovița de Cruce Roșie, Raul Pavelescu, a primit astăzi, 9 august 2019, vizita unei delegații a Crucii Roșii Kiev, condusă de președintele organizației, Tatiana Goienko.

Cu acest prilej, Alexandru Oprea le-a făcut oaspeților o scurtă prezentare a județului Dâmbovița, în ceea ce privește potențialul economic și turistic al acestuia și le-a mulțumit pentru prezență și colaborare.

”Sunt la curent cu bunele relații de cooperare pe care le aveți cu Filiala Dâmbovița de Cruce Roșie și vă mulțumesc pentru colaborarea dumneavoastră. Consiliul Județean Dâmbovița finanțează organizația județeană de Cruce Roșie și facem eforturi pentru ca activitățile sale să se desfășoare în bune condiții. Am încredere că această întâlnire este un nou pas în strângerea legăturilor dintre instituții și vă asigur de tot sprijinul autorităților dâmbovițene în acțiunile dumneavostră viitoare.”

La rândul său, Tatiana Goienko a mulțumit autorităților dâmbovițene pentru primire și pentru schimbul de experiență extrem de util la care a participat:

”Ne-a impresionat județul dumneavostră, atât prin oamenii pe care i-am întâlnit, dar și prin natura impresionantă, pe care am văzut-o în zona montană. Noi avem o colaborare foarte bună cu Crucea Roșie Dâmbovița, activități asemănătoare și obiective comune. Suntem plăcut impresionați de implicarea autorităților județene în activitățile Crucii Roșii, întrucât împreună este mult mai ușor ca oamenii să facă lucruri frumoase și utile celorlalți, iar la întoarcerea în țară ne vom adresa și noi autorităților, încercând să vă urmăm modelul.”

Delegația de la Kiev este prezentă în județul Dâmbovița în intervalul 5-10 august, în baza acordului de parteneriat între filialele Dâmbovița și Kiev, iar în primele zile ale vizitei, cei 6 oaspeți au participat la Tabăra de prim-ajutor și intrevenție în caz de dezastre, care s-a desfășurat în zona Padina – Peștera, urmând ca în timpul rămas să viziteze mai multe instituții și obiective turistice dâmbovițene.

În cadrul întâlnirilor avute, s-a discutat și despre posibilitatea ca județul Dâmbovița să trimită un transport de ajutoare, constând în alimente de bază, către zonele afectate de conflictele din Ucraina.

Biroul Comunicare, relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *