duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / O fi mândru Ciordache? Da’ Tudorel?

O fi mândru Ciordache? Da’ Tudorel?

Opinia publică din România  a fost zguduită de oribila crimă comisă de  recidivistul condamnat pe viață, pentru alte patru omoruri. Acel dement care a incendiat o adolescentă de 17 ani, am putea spune, fără exagerare, cu complicitatea indirectă a reprezentanților autorităților, care au fost de acord cu eliberarea sa condiționată. O eliberare pe baza ororii numite “recurs compensatoriu”, aprobată în timp ce Dragnea și gașca sa dădeau asaltul asupra Justiției și Statului de drept.

În consecință, a fost readusă în discuție problema eliberărilor condiționate, iar următoarele cifre sunt elocvente:  în perioada 2017-2019 au fost eliberați condiționat 26.760 de deținuți. Cei mai mulți fiind  beneficiari direcți ai  celebrei legi a recursului compensatoriu. Mai mult de o treime dintre cei eliberați condiționat în perioada la care ne referim erau recidiviști, iar 11,83% dintre ei s-au întors în pușcărie, fie pentru că au comis alte fapte, fie fiindcă aveau pe rol alte dosare pentru care au primit noi pedepse. O altă cifră înspăimântătoare: aproape 8.000 dintre cei eliberați condiționat aveau codamnări pentru omor, tâlhărie și furt calificat. Unii dintre ei au ieșit imediat în evidență prin fapte care au îngrozit populația. Vorbim despre numeroase crime, tâlhării și violuri, deseori surprinse de sisteme video, culminând, cum spuneam, cu  incendierea tinerei de 17 ani din Mehedinți de către un bărbat cu cinci crime la activ (una dintre victime era însărcinată), condamnat la închisoare pe viață, dar eliberat condițonat.

Tardiv, sub uriașa presiune a opiniei publice, deputații au scos “de la sertar” și au votat o lege inițiată de PNL în urmă cu un an, potrivit căreia  nu mai pot fi eliberați condiționat cei condamnați pentru crime, violuri și tâlhării. Ca o culme a democrației și separării puterilor în stat, legea e contestată acum la Curtea Constituțională. Asta nu ne împiedică să întrebăm, retoric: O fi mândru Ciordache de nenorocirile făcute cu bună știință doar pentru a-și scăpa stăpânul de pușcărie? O fi dormind liniștit? O fi mândru Tudorel că a fost, fie și indirect, părtaș la asemenea orori???

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *