marți , 19 noiembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / O LECŢIE DE MORALĂ ŞI UMANITATE

O LECŢIE DE MORALĂ ŞI UMANITATE

Timp de aproape trei zile, mai exact de vineri, de la ora 11.30 şi până duminică la ora 17.30, a fost în România Papa Francisc, considerat unul dintre cei mai influenţi oameni de pe planetă. Programul a început cu vizita de curtoazie şi întâlnirea cu preşedintele Johannis, la Palatul Cotroceni, apoi cu primul ministru, tot la reşedinţa prezidenţială.Foarte important a fost şi întâlnirea privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Sâmbătă, Sfântul Părinte a mers la Miercurea Ciuc, la Iaşi, pentru ca duminică să ajungă la Sibiu şi la Blaj unde au fost beatificaţi cei şapte episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii.

Considerat de mulţi  chiar primul om ca importanță de pe planetă,

cardinalul Jorge Mario Bergoglio , devenit, în 13 martie 2013, Papa Francisc nu seamănă prea mult cu predecesorii săi. S-a călăuzit după principii sănătoase dar simple în acelaşi timp: Să nu-i încurci Celuilalt viața aiurea în tramvai. Să faci lucruri care să nu te îndepărteze de nevoile celor mulți și muți, de gândurile celor desnădăjduiți. Şi-a gătit singur mâncarea o viață, până a ajunge Papă. Cobora și-și lua ziarele şi, odată ajuns Papă, a avut  grijă  să-și sune chioșcarul din Buenos Aires și să-i spună că, o vreme, va fi ocupat la Roma, și să nu-i mai rețină ziarele.

Nu îl lăudăm dar a ştiut să rămână un om normal, căruia puterea şi influenţa nu i-au luat minţile, cum s-a întâmplat din nenorocire în cazul multora cu care s-a întâlnit în România. O ţară dezbinată şi sfâşiată de haite de politicieni atotputernici, puşi pe jaf şi căpătuială, care 24 de ore au mimat penitenţe în faţa românilor pentru ca apoi să reînceapă să-i mintă şi înşele. Poate că este motivaţia mesajului transmis de Sfântul Părinte, de unitate şi înţelegere în România, care este “Grădina Maicii Domnului”.

P.S.  Sfântul Părinte n-a avut nicio problemă să meargă prin Bucureşti, cum a ales şi la vizita din Armenia, cu Loganu-l, maşină care “pute” majorităţii şefilor şi şefuleţilor de prin deconcentrate, care nu pot fura ori se răhăţi decât în turisme de la Duster şi Octavia în sus. Ca să nu mai vorbim de aleşii neamului, sectă abonată mai nou la Land Rover, Jaguar ori cel puţin Mercedes… Că doar se cred dumnezei pe pământ hoţomanii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *