Proiectul „O pădure cât o țară”, finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița (CJD), a continuat astăzi cu o nouă acțiune de plantare de puieți în comuna Aninoasa.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat alături de vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, și Claudiu Mănescu – șef serviciu în cadrul Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale, la acțiunea de plantare a 2.500 puieți (1.200, salcâm, 800, frasin și 500, ulm) pe care Asociația Students Forests Guard o derulează în județul Dâmbovița.
Acțiunea de împădurire a atras pe șantier numeroși voluntari, elevi și cadre didactice de la Școala din Aninoasa.
Proiectul de educație civică este în valoare totală de 19.140 lei, dintre care 17.100 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din bugetul CJD, ca urmare a semnării contractului de finanțare în etapa a doua a programului.
Prin proiect, se vor organiza campanii de ecologizare, activități de împădurire și alte activități de protejare a mediului înconjurător.Totodată, se urmărește creșterea gradului de participare a copiilor la protejarea mediului și, astfel, o participare activă la viața comunității dâmbovițene.Proiectul prevede plantarea unui număr de 10.000 de puieți, iar în județul Dâmbovița au fost identificate 4 șantiere de împădurire.
În urmă cu două săptămâni, în comuna Dobra, în cadrul aceluiași proiect, au fost plantați 1.300 de puieți de salcâm și frasin.
„Astăzi, am revenit la Aninoasa cu proiectul „O pădure cât o țară”!
În cele patru comune prinse în această acțiune – Doicești, Dobra, Ulmi și Aninoasa – am reușit să plantăm 10.000 puieți de frasin și salcâm.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa va finanța și anul viitor astfel de activități”- a declarat președintele Corneliu Ștefan.