luni , 28 septembrie 2020
STIRI PE SCURT
Alegeri locale în Dâmbovița: Patru amenzi contravenționale și 12 cercetări asupra unor fapte de natură penalăCristian Stan câștigă al doilea mandat la Primăria TârgovișteCandidați PSD nu sunt lăsați să asiste la numărarea voturilorAlegeri locale: Efective de poliție suplimentate în 32 de zone de riscPSD reclamă acțiuni de intimidare la AninoasaAbsenteismul poate dăuna grav comunității locale! Mergeți la vot și respectați reguluile sanitare!Aurelian Cotinescu, candidat PNL:”Cred într-o administrație curată, unde minciuna, corupția și incompetența n-auCosmin Bozieru, candidat Pro România:”Am votat pentru o Târgoviște metropolă”Candidat al PSD Dâmboviţa, ridicat NELEGAL de organele de urmărire penală din fața secției de votare nr. 358 RăzvPro România Dâmbovița- Acuzații de fraudă electorală la UlmiCristian Stan, candidat PSD la Primăria Târgoviște:”Am votat pentru continuitate”Cornel Ștefan, președinte PSD Dâmbovița:” Em votat pentru viitorul copiilor noștri!”Adrian Țuțuianu, Pro România:”Am votat pentru o administrație performantă!”Alegeri locale ora 11: Prezența la vot în Dâmbovița – 14,93%PSD Dâmbovița- acuzații de mită electoralăCoronavirus 26 septembrie 2020:1552 cazuri noi și 54 de decese în preziua alegerilorComunicat PNL:Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS TârgovișteLudovic Orban este acuzat că face campanie electorală ilegală În Dâmbovița!Mergeți la urne! Dacă respectați regulile sanitare, votul nu va dăuna sănătății !!!Șapte autoturisme făcute zob și patru victime , în două accidente pe A1
Home / INFO NAȚIONAL / O propunere salutară

O propunere salutară

Indiferent ce se spune la modul oficial, creşterea, asta însemnând dublarea şi chiar triplarea salariilor medicilor şi asistenţilor medicali nu a produs efectele scontate decât în mică măsură. Medicii buni tot pleacă din ţară, la fel şi cadrele medii, pentru că, la fel ca în oricare alt domeniu de activitate, “trai pe vătrai” e doar la stat. Bani cu nemiluita, raportat la nivelul serviciilor medicale, se plătesc doar în unităţile spitaliceşti publice, unde au crescut implicit şpăgile şi aroganţa unora, mai puţin calitatea actului medical. Cu zece lei nu mai este mulţumită nici femeia de serviciu care schimbă lenjeria prin saloane iar multe asistente se lasă greu chiar la atenţii de la 50 de lei în sus. De’ şpaga pentru un post de infirmieră într-un spital public a ajuns la 7-8000 de euro. Plus o mie şi una de alte efecte, cel mai grav resimţit fiind creşterea ponderii cheltuielilor de personal în bugetele spitalelor, în detrimentul asigurării cu medicamente şi alte consumabile ori a calităţii hranei pacienţilor şi condiţiilor de tratament.

​Cam aşa se prezintă, în linii mari, situaţia, la momentul unei propuneri ieşite din comun la câtă hoţie este în ţara asta. A vorbit noul ministru al Sănătăţii, chirurgul Victor Costache, de posibilitatea ca angajații din spitale care primesc șpagă să  rămână fără contracte de muncă. “Nu cred că există o soluţie magică, dar trebuie să ieşim din zodia şpăgii. Sunt spitale din România în care acest fenomen nu mai există. De aceea nu îmi place să dăm vina pe pacienţi, ştiţi bine că unul dintre clişeele şpăgii este că nu îi poţi opri pe pacienţi să dea plicuri. Fals!”, a declarat  Victor Costache, cu precizarea că este unul dintre profesioniştii nealteraţi de sistem.

Victor Costache este de profesie medic chirurg și a profesat în ultimii aproape 20 de ani exclusiv în afara țării și într-o clinică privată din Sibiu, nu și în spitale publice din România.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *