Acasă POLITIC Oana Vlăducă, deputat Pro România, ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății: “Imposibil de aplicat într-un timp atât de scurt!”

Oana Vlăducă, deputat Pro România, ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății: “Imposibil de aplicat într-un timp atât de scurt!”

de adrian

Cu mare întârziere, cu numai  două săptămâni înainte de deschiderea  anului școlar,  ministerele Educației și Sănătății au emis un ordin comun prin care aprobă   măsuri de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ. Un soi de  ghid prin care pasează  responsabilitatea  administrațiilor locale și  unităților de învățământ . Asta în loc de  de bani pentru dotări specifice, măști și  dezinfectanți.
Respectivul ordin este considerat tardiv și aberant de către deputatul Pro România, Oana Vlăducă: “Mai e o săptămână până la redeschiderea școlilor și situația pare critică din perspectiva imposibilității asigurării condițiilor minime de siguranță , respectiv  impunerii de către minister a unor măsuri absolut aberante.
O spun fără să greșesc: guvernul a procedat absolut iresponsabil pe acest subiect și, din păcate, într-o criză de acest fel, când era nevoie de un ministru al Educației echilibrat, competent, de bună-credință, noi avem o CATASTROFĂ.
E pandemie în țară din luna martie. Știți când au dat ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ? Pe 31 august. Și l-au publicat pe 1 septembrie. Citiți-l ca să înțelegeți că e imposibil să pui in aplicare acele norme într-un timp atât de scurt:
Adică să ai situația asta de mai bine de 6 luni de zile și să vii cu 2 săptămâni înainte să impui primăriilor și școlilor niște condiții pe care nu le pot îndeplini, asta e NENOROCIRE. O nenorocire provocată de un guvern nenorocit, care se gândește doar la alegeri și atât”- a spus Oana Vlăducă, deputat Pro România.
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu