Acasă POLITIC Oana Vlăducă, deputat Pro România:”Fără o impozitare progresivă, țara nu va avea resurse financiare pentru relansarea economică”

Oana Vlăducă, deputat Pro România:”Fără o impozitare progresivă, țara nu va avea resurse financiare pentru relansarea economică”

de adrian

„Pro România susține schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferențiată progresivă a salariilor și pensiilor mari, proprietăților și capitalurilor, în paralel cu reducerea taxării muncii și deductibilitatea cheltuielilor cu sănătatea și educația.Vreau să fac referire la acest principiu ce ține de viziunea noastră privind relansarea economică, o relansare care va fi posibilă doar cu două reforme esențiale: una este aceasta fiscală, iar cealaltă e reforma administrativă.
În viziunea Pro România, reformă fiscală înseamnă introducerea  impozitului progresiv pe capitaluri internationale , tranzactii financiar bancare si proprietati de lux, in paralel cu scaderea taxarii muncii si stimularea “naționalismului economic”- a declarat dpt. Oana Vlăducă.
Aceasta a susținut că impozitarea progresivă este un Sistem modern, care se aplica in toate tarile Occidentale si dezvoltate: „O schimbare necesara dupa 15 ani de Cotă Unică și determinată de gravele inegalități sociale si economice pe care Pandemia de Coronavirus le accentuează in fiecare zi!
L-am auzit pe dl Orban declarând că nu renunță sub nicio formă la Cota Unică. E problema lui, dar noi credem că încăpățânarea asta nu vine dintr-un soi de principialism liberal în zona fiscală, ci dintr-un motiv mult mai cinic: de a apăra interesele celor foarte bogați si privilegiați, care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, respectiv pentru a păstra avantajele firmelor internaționale în dauna firmelor românești / E e un model fiscal depășit în România, care pune toată sarcina Crizei pe umerii angajaților și ai celor cu venituri medii și mici.
Fara o impozitare progresiva Romania nu va putea sa aiba resurse financiare pentru relansarea economica , pentru dezvoltarea infrastructurii, a sanatatii si educatiei, si pentru sistemul social ! Azi Romania colecteaza la Buget cei mai putini bani ( ca procent din PIB) din toate tarile UE! E o realitate, nu un slogan. Vrem să continuăm așa?”
 

You may also like

Lasă un Comentariu