luni , 6 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Oana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul CapitaleiDâmbovița: 39 de amenzi pentru nerespectarea Legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemieiCoronavirus 6 iulie: 250 de cazuri noi și 18 decese în ultimele 24 de ore, 227 pacienți în stare gravă, la ATIPNL acuză social-democrații că sunt “desprinși de problemele dâmbovițenilor”Cosmin Bozieru,vicepreședinte Pro România Dâmbovița, cere să înceteze “cultul personalității în primărie”Acțiuni de informare și prevenire desfășurate de jandarmii montaniPSD Dâmbovița cere liberalilor să lămurească aspectele privind scandalul “UNIFARM”Dâmbovița: După contestații, rata de promovare la BAC a urcat la 60,75%Coronavirus 5 iulie: 391 de cazuri noi, 1750 de decese de la începutul pandemieiAccident rutier cu o victimă încarcerată pe șoseaua de centură al mun.TârgovișteCOVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!
Home / POLITIC / Oana Vlăducă, Pro România: ”Dna Anisie a compromis dreptul la educație pentru mulți elevi”

Oana Vlăducă, Pro România: ”Dna Anisie a compromis dreptul la educație pentru mulți elevi”

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Ultimele două luni de zile au arătat ce înseamnă să abuzezi de numirea unor docili fără anvergură în funcții-cheie. Ministrul Educației, dnaAnisie, a fost pusă în Guvern de către dl Orban cam la fel cum a fost pus dl Orban premier. Căutați orice explicații doriți, dar competența nu se va regăsi printre ele.

Dacă ai un ministru incompetent, e grav. Dacă ai un ministru al Educației incompetent, e tragic!

Dna Anisie a compromis dreptul la educație pentru mulți elevi, pe perioada coronacrizei. Bâlbâieli, decizii fără argumente, declarații contradictorii, lipsă de înțelegere a riscurilor sistemului și completă lipsă de viziune – toate au provocat cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învățământ. Întrebați pe oricine – preșcolari, elevi, studenți, părinți, bunici, personal din învățământ – și vă vor răspunde cu revoltă pentru nesiguranța din aceste luni.

Doar câteva sancțiuni:

  • Nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;
  • Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;
  • Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat;
  • Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional;
  • Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;
  • Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic.
  • Nu a fost implementat și actualizat programul Euro 200, astfel încât toți elevii să aibă la dispoziție un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.
  • Nu a existat niciun fel de coerență cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul de an școlar, nici pentru grădinițe și nici pentru școli.

Pentru toate aceste și pentru multe altele, decența ar obliga la demisie/demitere. Dacă ar mai fi vreo urmă de decență prin Palatul Victoria.

 

Deputat PRO România Dâmbovița

Oana-Silvia Vlăducă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *