joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / INFO NAȚIONAL / Oare s-au tâmpit cu toţii ?

Oare s-au tâmpit cu toţii ?

Bunicii care își îngrijesc nepoții ar putea primi o indemnizație lunară de 650 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat, tacit,  de Senat. Inițiatorii acestei inedite, în acelaşi timp uluitoare pomeni electorale, au motivat că un copil este mai bine crescut de un membru al familiei.  Fără să fie cine ştie ce experţi, în mod sigur iniţiatorii au urmărit , primordial, un câştig în plan electoral şi mare mirare ca aberaţia să nu treacă şi de forul  decizional, care  este Camera Deputaților.

Ca o culme a populismului, bunicii (de ce nu şi unchii ori mătuşile ?) ar  primi cei  650 de lei indemnizaţie în condițiile în care  vor putea prezenta documente care să ateste faptul că se află în relaţii bune cu nepotul şi că părinţii copilului şi-au dat acordul. Un fel de scrisori de bună purtare  din partea copiilor care, la rândul lor, obligatoriu să aibă loc de muncă.

Proiectul arată că sunt luate în considerare şi situaţiile în care mamele revin la serviciu înainte de încheierea perioadei de doi sau trei ani, în care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului. Dar, habarnişti cum sunt , parlamentarii cărora le-a dat prin minte o asemenea inepţie par să nu fi auzit de acel stimulent de reinserţie, care se alocă în asemenea situaţii de aproape 15 ani de zile. În plus, pentru orice om normal la cap, într-o ţară în care Asistenţa Socială, Sănătatea şi Sistemul de Pensii funcţionează pe principiul solidarităţii, este aberant ca revenirea mai devreme în câmpul muncii să fie stimulată şi prin …terţi.

Cum spuneam, iniţiatorii proiectului consideră că e o alegere mult mai bună ca un copil să fie crescut de un membru al familiei, decât la creşă dar s-au gândit oare că îi discriminează pe tinerii părinţi care nu mai au părinţi ori locuiesc la mare distanţă de aceştia? Au habar de programele de construire de creşe şi de grădiniţe ori despre faptul că un copil- şi asta o spun specialiştii şi nu câţiva politruci-  dezvoltă mai rapid şi mai multe abilităţi în comunitate, îndrumaţi de educatori de profesie ? S-au gândit că îngrijirea unui copil de vârstă fragedă nu se limitează la hrană şi schimbarea scutecelor?

Oricum, această nouă  pomană  vine parcă în completare,  după ce sute de mii de  “copii”, din gaşca celor şmecheri, ajunşi pe la 50-60 de ani, unii chiar pensionari, s-au aranjat să fie plătiţi de la bugetul de stat, parte de primării, ca asistenţi personali ai părinţilor. Adică primesc nesimţiţii bani să abă grijă de proprii părinţi,  handicapaţi cu acte-n regulă, în realitate suferind doar de bătrâneţe,  de parcă altfel i-ar lăsa să crape în drum, de frig, de foame ori de sete. Adică nu era suficientă acea stare anormală, ca statul să plătească, din banii celorlalţi , evident, escrocii care fac pe asistenţii personali ai părinţilor.  Câţiva tâmpiţi s-au gândit că pomana ar merge şi în sens invers, adică bunicii să fie plăţiţi să-şi ajute copii  să crească nepoţii.  Şi se mai întreabă unii de ce jumătate din tineri, din nenorocire şi cei mai buni, sunt cu gândul numai la plecarea din o aşa ţară anormală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *