joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / ACTUALITATE / Omenia bate nesimţirea

Omenia bate nesimţirea

Câteva mii de voluntari, organizaţi de lideri ad-hoc pricepuţi, ajută benevol persoanele care le solicită sprijinul. În cele mai multe cazuri fac cumpărături ori alte comisioane, în special pentru vârstnici, fără să ceară un sfanţ pentru asta. Modeşti, rămân doar nişte anonimi care fac fapte bune, atât cât pot, subliniem, fără pretenţia de a-i ridica cineva în slăvi. Se poate vorbi chiar despre o adevărată campanie, intitulată  “Cumpărături la uşa  ta”, cu zero taxă,  care capătă amploare în oraşe precum Cluj, Sibiu, Timişoara, Făgăraş.

Pe de altă parte, într-un efort material şi logistic pe zi ce trece mai consistent şi un gest de solidaritate uluitor, tot mai multe companii, mai mici sau mai mari, fac donaţii, se organizează şi cumpără materialele de care este stringentă nevoie în spitale ori adăposturile pentru cei aflaţi în carantină. Şi avem aici aceeaşi modestie şi decenţă. Nu se bate nimeni cu cărămida în piept pentru ceea ce face ori pentru cât dă. Avem , la fel ca  în cazul  tinerilor de care vorbeam la început, dovada că omenia n-a pierit la români.

Necazul mare este că alţii, deloc puţini, sunt capabili să răspundă la asemenea gesturi doar cu nesimţ. Sunt nesimţiţii care rup cărucioarele din magazine de atâtea baxuri de zahăr, ulei, mălai ori făină. Care au golit rafturile de paste făinoase ori conserve dar s-au ferit de săpun şi pasta de dinţi. Avem apoi  zoaia societăţii, genul de oportunişti  care se pozează cu primăria pe care visează să o conducă pe fundal şi latră că vor să ajute…

Şi pentru că punem în balanţă binele cu răii, nu uităm de medicii care îşi fac datoria. Sigur, pentru asta sunt plătiţi şi încă bine raportat la alte categorii socio-profesionale, dar sunt doctori şi asistenţi care manifestă un devotament ieşit din comun. Ei trebuie aplaudaţi şi respectaţi. Avem însă şi gaşca de la “Colentina”. Nu mai puţin de 26 de jigodii  care au intrat brusc în concedii medicale, de frică să nu se molipsească. Ce jurământul lui Hippocrates? Un moft, mai bine stau acasă pe 85% din salariile pe care nu le merită! Sunt aceeaşi cu şpăgarii care au făcut breasla de râs şi care n-au nicio tragere de inimă să-şi facă datoria, mai ales când asta ar implica să intre în contact cu pacienţii infectaţi cu Covid-19.

Totuşi,  chiar dacă “meciul” este abia la început şi nesimţiţii sunt în superioritate numerică, noi  credem că bunul simţ şi civilizaţia vor învinge. Că omenia va bate nesimţirea şi că acest popor va ieşi mai bun, mai bogat în virtuţi şi în oameni după această grea cumpănă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *