Acasă ADMINISTRAȚIE „Omul sfințește locul”- un proverb probat de atâtea ori la Pucioasa

„Omul sfințește locul”- un proverb probat de atâtea ori la Pucioasa

de adrian

Despre modul frumos în care Orașul Pucioasa se schimbă și crește de câțiva ani s-au scris și s-au spus multe. S-a vorbit la superlativ despre performanțele unei echipe, formată și condusă de primarul Constantin Ana, care a ajuns campioană la numărul de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile. De fapt, la Pucioasa, nu este ratată nicio oportunitate iar rezultatele se văd în tot orașul și pe mai toate palierele de investiții: la școli, la spital, la infrastructura de drumuri, pe latura culturală și de agrement. Din obișnuință, oameni ai locului și nu numai aproape că nu mai remarcă ceea ce unuia revenit după niște ani pe meleagurile natale îi trezește, în egală măsură, respect și nostalgii. Cum a fost cazul jurnalistului Răzvan Onesa, originar din Pucioasa, realizatorul unui frumos reportaj difuzat pe un post național de televiziune. Ca o paranteză, Răzvan este fratele actriței Anda Onesa, extrem de apreciată de marele regizor Sergiu Nicolaescu, și care a făcut furori la sfârșitul anilor ’70, în filmul „Septembrie”.

 „Există un vechi proverb în popor, plin de înțelepciune: „Omul sfințește locul”. Semnificația este că persoana la care ne referim, poate să schimbe o zonă, să o facă mai atractivă și mai rodnică prin personalitatea sa și prin comportamentul pe care îl are. 

Ei bine, mă bucur că pot proba acest proverb în oraşul Pucioasa, în care m-am născut. Actualul edil, ing. Constantin Emilian Ana, demonstrează că dacă doreşti, perseverezi și reușești”, a spus jurnalistul  Răzvan Onesa. 

Câteodată o privire de la distanța poate sa vadă intr-o cu totul altă lumină lucruri pe care noi le intalnim la tot pasul, dar pe care le ignorăm, sau le considerăm banale! 

Reporterul TVR, dl Razvan Onesa, care este născut si crescut in Pucioasa, dar care locuiește de ani buni in Bucuresti, a reusit sa ne emoționeze prin felul in care se manifesta văzând lucrările si proiectele noastre. 

 Iar reintâlnirea cu sala de clasa de la CNNT, scoala in care si noi si dânsul am invățat a fost chiar un moment ce trebuia imortalizat!Este clar ca orașul se schimbă, crește frumos, insă este puțin trist faptul ca cei care văd asta mai clar sunt cei care vin rar intr-un loc pe care il numesc cu plăcere acasă și nu cei care locuiesc și trăiesc in Pucioasa!”- a fost răspunsul primarului Constantin Ana.

 

You may also like

Lasă un Comentariu