Acasă ACTUALITATE Oportunitățile de afaceri și potențialul Județului Dâmbovița au fost prezentate ambasadorului Canadei în România

Oportunitățile de afaceri și potențialul Județului Dâmbovița au fost prezentate ambasadorului Canadei în România

de adrian

Excelența Sa Annick Goulet, Ambasadorul Canadei în România, s-a aflat marți, 15 martie 2022, într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița, prilej cu care s-a întâlnit la sediul Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) cu vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul județului, Claudia Gilia, administratorul public Cristian Avanu, primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, reprezentanți ai mediului de afaceri.

            În cadrul întrevederii, autoritățile dâmbovițene i-au adus în atenție Excelenței Sale Annick Goulet potențialul industrial, agricol și turistic al județului Dâmbovița, făcând referire atât la cele trei parcuri industriale de pe teritoriul județului nostru, cât și la marile companii ce activează pe piața dâmbovițeană.

            În contextul întâlnirii, conducerea CJD a expus principalele argumente care definesc județul Dâmbovița ca zonă atractivă pentru investitori, precum și principalele demersuri investiționale ale administrației județene.

De asemenea, în cadrul discuțiilor autoritățile dâmbovițene au vorbit despre  Centrul universitar, în condițiile în care Universitatea „Valahia” din Târgoviște este o instituție academică emblematică a României, ce reunește în structura sa actuală 10 facultăți – 35 de specializări universitare în domenii diverse, precum științe economice, drept, inginerie, științe și arte, teologie, științe politice, litere și comunicare.

            Cu acest prilej, E. S. Annick Goulet, Ambasadorul Canadei la București, a vizitat și câteva dintre obiectivele turistice dâmbovițene: Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească“, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi și Expoziția „Metamorfozele unui loc al memoriei“, amenajată în fosta unitate militară de la Gara Târgoviște.

 ”Am avut onoarea și plăcerea de a marca, în cadrul acestei întâlniri, câteva elemente caracteristice județului nostru, de o deosebită importanță, care pot pune bazele unei colaborări solide pentru viitor. În acest sens, i-au fost prezentate înaltului oaspete canadian oportunitățile și potențialul economic și turistic al județului, în sensul atragerii unor investiții prin care Dâmbovița să se dezvolte. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost subliniată importanța dialogului și cooperării”- a transmis la finalul întrevederii prefectul Claudia Gilia.

You may also like

Lasă un Comentariu