joi , 22 august 2019
Home / INFO NAȚIONAL / ORLANDO TEODOROVICI, DE LA CÂŢU CHIPAROSU’ LA MONEDA UNICĂ

ORLANDO TEODOROVICI, DE LA CÂŢU CHIPAROSU’ LA MONEDA UNICĂ

După câteva zile în care a tăcut mâlc, n-a scos pe gură nicio perlă în materie de finanţe şi n-a jignit niciun adversar politic mai critic la adresa sa, ministrul Eugen Teodorovici pare să fi avut o revelaţie, de unde şi anunţul  că România va fi gata să treacă la euro din 2024. Acuma nu că am fi cârcotaşi dar, după ce a lansat petardă după petardă, şeful Finanţelor Publice a cam ajuns să fie asimilat personajului principal din povestea “Petrică şi lupul”. Nu prea îl mai ia nimeni în seamă şi nici nu se mai miră după ce a făcut praf şi pulbere orice urmă de predictibilitate în materie fiscală.

A spus domnia sa că România are un plan foarte bine stabilit în privinţa trecerii la moneda euro, iar termenul  este 2024:„România şi-a stabilit un obiectiv clar (de aderare la euro – n. r.) anul 2024. Chiar dacă suntem gata cu anumite cerinţe, totuşi decizia se ia la nivel european. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ţinem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”. La o adică, vezi Doamne, ultimul cuvânt îl au tot capitaliştii europeni, cu multinaţionalele lor cu tot !

Termenul apare totuşi cam prea optimist dacă ne amintim că, La finalul anului trecut, guvernatorul BNR Mugur Isărescu afirma că România ar putea intra în sistemul cursurilor de schimb, o antecameră a zonei euro, în 2024, unde trebuie să rămână cel puţin doi ani până la adoptarea monedei unice. Dar nu dăm pe foc… Este aceeaşi poveste cu autostrăzile, care vor fi făcute cândva, şi pentru unii asta e tot ce contează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *