miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montaniTrei viceprimari excluși din PSDOana Vlăducă, deputat Pro România:”Fără o impozitare progresivă, țara nu va avea resurse financiare pentru relaApă de calitate și fără restricții la PucioasaCCIA Dâmbovița, invitație la colaborareParcare modernizată în Cartierul Matei BasarabDâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul SănătățiiOana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul Capitalei
Home / INFO NAȚIONAL / ORLANDO TEODOROVICI, DE LA CÂŢU CHIPAROSU’ LA MONEDA UNICĂ

ORLANDO TEODOROVICI, DE LA CÂŢU CHIPAROSU’ LA MONEDA UNICĂ

După câteva zile în care a tăcut mâlc, n-a scos pe gură nicio perlă în materie de finanţe şi n-a jignit niciun adversar politic mai critic la adresa sa, ministrul Eugen Teodorovici pare să fi avut o revelaţie, de unde şi anunţul  că România va fi gata să treacă la euro din 2024. Acuma nu că am fi cârcotaşi dar, după ce a lansat petardă după petardă, şeful Finanţelor Publice a cam ajuns să fie asimilat personajului principal din povestea “Petrică şi lupul”. Nu prea îl mai ia nimeni în seamă şi nici nu se mai miră după ce a făcut praf şi pulbere orice urmă de predictibilitate în materie fiscală.

A spus domnia sa că România are un plan foarte bine stabilit în privinţa trecerii la moneda euro, iar termenul  este 2024:„România şi-a stabilit un obiectiv clar (de aderare la euro – n. r.) anul 2024. Chiar dacă suntem gata cu anumite cerinţe, totuşi decizia se ia la nivel european. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ţinem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”. La o adică, vezi Doamne, ultimul cuvânt îl au tot capitaliştii europeni, cu multinaţionalele lor cu tot !

Termenul apare totuşi cam prea optimist dacă ne amintim că, La finalul anului trecut, guvernatorul BNR Mugur Isărescu afirma că România ar putea intra în sistemul cursurilor de schimb, o antecameră a zonei euro, în 2024, unde trebuie să rămână cel puţin doi ani până la adoptarea monedei unice. Dar nu dăm pe foc… Este aceeaşi poveste cu autostrăzile, care vor fi făcute cândva, şi pentru unii asta e tot ce contează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *