Acasă ADMINISTRAȚIE Parcul Mitropoliei- încă un proiect pentru modernizarea zonei ultracentrale a Municipiului Târgovişte

Parcul Mitropoliei- încă un proiect pentru modernizarea zonei ultracentrale a Municipiului Târgovişte

de adrian

După Piaţa Mihai Viteazul- obiectiv  finalizat cu doi ani şi jumătate în urmă, Cinematograful Independenţa şi Piaţa Tricolorului, Primăria Târgovişte a început încă un proiect care vizează modernizarea zonei ultracentrale a oraşului. Este vorba despre reabilitarea Parcului Mitropoliei, investiţie cu o valoare de 5,3 milioane de lei, susţinută cu bani de la bugetul local. Prezent pe şantier, primarul Cristian Stan a precizat că proiectul include reabilitarea aleilor, canalizare pluvială, înlocuirea mobilierului stradal, amenajarea de fântâni arteziene, iluminat public. A catalogat proiectul drept unul spectaculos, care va include spaţii destinate tinerilor dar şi celor mici şi a subliniat că, atât constructorul cât şi proiectantul şunt autorizaţi să intervină pe zona monumentelor istorice. Din proiect nu lipsesc lucrările specifice de conservare a vestigiilor istorice şi tot aici vor fi plantaţi peste 400 de arbori şi arbuşti, fără ca cei existenţi să aibă de suferit. Conform contractului, durata de execuţie este de 16 luni.
De menţionat şi faptul că a fost predat amplasamentul, în perspectiva începerii lucrărilor de modernizare la un alt obiectiv învecinat, anume Piaţa Revoluţiei.

You may also like

Lasă un Comentariu