Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Părinților li se cer bani pentru “Catalogul electronic”! Ne-am întors déjà cu zece ani în urmă???

Părinților li se cer bani pentru “Catalogul electronic”! Ne-am întors déjà cu zece ani în urmă???

de adrian

Nici n-au fost bine reluate cursurile cu prezență fizică, la clasă, în măsura în care situația medicală a permis acest lucru, că mai mulți directori din învățământul gimnazial și liceal s-au pus pe capul reprezentanților asociațiilor de părinți, cerându-le bani. Nu pentru hârtie igienică și săpun, ca în anii trecuți ci pentru catalogul electronic. Un motiv “fezabil” dar nici pe departe în concordanță cu poziția Ministerului Educației:

 “Recomandarea Ministerului Educației, transmisă de către ISJ Dâmbovița în toate unitățile de învățământ, a fost utilizarea soluțiilor tehnice puse la dispoziție, în mod gratuit, de companiile Google și Microsoft: G Suite for Education, respectiv Microsoft 365 A1”- a precizat inspecturul școlar general Cătălina Homeghiu.

Câteva completări de bun șimț a avut și ministrul secretar de stat, prof. Sorin Ion: Scolile au la dispozitie platforme gratuite pe care isi pot desfasura activitatea online. Pe de altă parte, există prevederi legale care interzic strângerea de fonduri. Dar asociatiile de parinti sunt libere sa faca ce consideră mai bine pentru copiii lor. În niciun caz nu încurajam utilizarea platformelor online plătite!

You may also like

Lasă un Comentariu