Joi, 13 iunie 2024, Valentin Calcan- Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, și Raluca Mihaela Mircea, Președintele Consiliului Filialei Dâmbovița a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, au semnat protocolul de colaborare dintre cele două instituții. La evenimentul derulat la sediul CECCAR Dâmbovița, au mai participat Ștefania Stroica, director general, și Simona Dodan, din partea Camerei de Comerț, Doina Leuștean, director CECCAR și Gabriela Anghel, fost președinte cu două mandate al Consiliului Filialei. În linii mari, protocolul asigură cadrul desfășurării unor activități comune, unul dintre scopuri fiind organizarea de seminarii de specialitate și diseminarea de o manieră avizată, profesionistă, a noutăților în materie fiscală. Adică asigurarea unui suport și sprijin concret antreprenorilor care se văd puși în fața unor noi provocări.
Raluca Mihaela Mircea, Președinte CECCAR Dâmbovița:
„Astăzi încheiem un protocol cu Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița, document care completează și continuă strânsa colaborare începută încă din anul 2024. Vreau să evidențiez obiectivele principale și direcțiile de acțiune incluse în document. Ca obiectiv general, avem îmbunătățirea climatului economic, pentru adaptarea companiilor la mediul actual puternic concurențial; promovarea în comun a unor măsuri menite să contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri; realizarea de conferințe, activități educaționale, networking în vederea promovării reglementărilor în domeniul economic și contabil, prin promovarea schimbului de cunoștințe și bune practici. Protocolul include și identificarea și popularizarea oportunităților de finanțare pentru mediul de afaceri și nu în ultimul rând promovarea standardelor de calitate și a eticii profesionale în practica contabilă și în afaceri, în vederea creșterii încrederii investitorilor.”
Valentin Calcan, Președinte CCIA Dâmbovița:
„Păstrăm astfel foarte buna relație pe care am avut-o în ultimii patru ani și, din punctul meu de vedere, ca antreprenor și ca Președinte al Camerei, CECCAR este o instituție nu numai utilă ci chiar vitală pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea corectă a mediului antreprenorial. Pentru că oamenii fac afaceri dar a ține evidențele contabile nu reprezintă neapărat obiectul de activitate al celor mai multe dintre companii. Cei mai mulți antreprenori se pricep la obiectul lor de activitate, dar contabilitatea este o parte obligatorie prin lege, extrem de necesară fiecăruia și care îi certifică buna funcționare a firmei. Eu cred că, în funcție de cifra de afaceri, în funcție de mărimea firmei, pe care ar trebui să le coborâm ca praguri, ar trebui să fie în companie experți contabili. În acest fel antreprenorii scapă de foarte multe griji , începând cu corectitudinea înregistrărilor, corectitudinea plăților către stat. (…)
A avea partener CECCAR-ul, eu cred nu numai că este bine, cred că este chiar obligatoriu. Prin urmare , împreună lucrăm cu aceleași „ingrediente”, care sunt de fapt companiile și antreprenorii, și cred că, împreună, Camera de comerț și CECCAR trebuie să avem grijă să poată trece prin greutățile care, an de an, devin mai mari sau mai mici, să poată să vadă lumina de la capătul tunelului și să aibă satisfacția muncii bine îndeplinite. Am toată speranța că vom avea în continuare o colaborare foarte bună, așa cum am avut până acum!”