sâmbătă , 20 iulie 2019
Home / TIMP LIBER / PASIONAŢII SUNT INVITAŢI LA EXPOZIŢIA “RADIOUL DE ALTĂDATĂ”

PASIONAŢII SUNT INVITAŢI LA EXPOZIŢIA “RADIOUL DE ALTĂDATĂ”

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte, în parteneriat cu posesorul unei impresionante colecţii de radiouri, dl. Malancu Gheorghe,  invită publicul , joi, 1 noiembrie 2018, între orele 9 – 17, să viziteze expoziţia “Radioul de altădată”, organizată în clădirea ce adăposteşte expoziţia “Metamorfozele unui loc al memoriei” (fosta Şcoală de Ofițeri de Cavalerie „Ferdinand I”), Bld. Carol I, nr. 49. Intrarea este liberă.

 Expoziţia marchează aniversarea a 90 de ani de la fabricarea primului aparat de radio-recepţie românesc şi prima emisiune a postului Radio România, care a avut  loc în data de  1 noiembrie 1928, la ora 17, pe lungimea de undă de 401,6 metri, cu o putere de 0,15 kw şi  a fost  deschisă de profesorul Hurmuzescu, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Radiodifuziunii Române.

Pentru cei interesaţi de tehnologia redării sunetului, care vor să afle mai multe, în expoziţia organizată, ce va constitui viitorul muzeu “Radioul de altădată”, vor fi expuse peste 200 de aparate radio, patefoane, casetofoane, magnetofoane, pick-up-uri etc, toate fiind achiziţionate pe parcursul a 30 de ani, cea mai veche piesă datând din anul 1926.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *