miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: 22 de copii de la Centrul Social Găești confirmați pozitiv8 iulie- zi neagră în lupta cu pandemia:A fost depășit pragul de 30000 de infectări, 555 de cazuri noi și 18 decesPercheziții în Dâmbovița, București și alte șapte județe, la membrii unui grup infracțional specializat în obCornești: Bărbat băut a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu ATV-ulMoroeni: 6,8 miliarde de lei pentru o investiție pentru protejarea mediuluiOana Vlăducă, Pro România:”exporturile de masă lemnoasă au fost aproape duble în primele patru luni ale acestui Carmen Holban, deputat PSD:”Sub guvernarea PNL pensile nu vor fi majorate!”Proiecte integrate pentru zonele marginalizate ale municipiului TargovisteAccident cumplit la Găești! Doi morți și un adolescent în stare gravă, după ce o mașină s-a izbit de un stâlp!Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montani
Home / INFO NAȚIONAL / PASIVITATEA CARE DISTRUGE VIEŢI

PASIVITATEA CARE DISTRUGE VIEŢI

Pe măsură ce avansează cercetările în cazul tragediei de la Caracal, ies la iveală încrengături incredibile între afacerişti dubioşi, politicieni, interlopi şi chiar oameni ai legii. Se vorbeşte tot mai apăsat de reţele de trafic de carne vie, de care n-ar fi străini , dimpotrivă, s-ar număra printre “beneficiari”, magistraţi, politicieni, oameni în uniformă. În disperare de cauză, şeful interimar al MAI încearcă din răsputeri să salveze cât de cât imaginea şifonată a Poliţiei Române iar liderii de sindicat- cel mai vocal fiind Dumitru Coarnă, “se dau peste cap” pentru a-şi apăra colegii. Şi spunem noi că bine fac, pentru că majoritatea poliţiştilor sunt oameni cinstiţi, care încearcă să-şi facă meseria aşa cum trebuie, în ciuda lipsurilor cu care se confruntă.

Cu atât mai condamnabile sunt pe acest fundal lipsa de implicare şi atitudinea pasivă a câtorva zbiri, care ori sunt incapabili să perceapă gravitatea momentului ori se cred mai presus de orice, intangibili. Şi avem aici cazul făcut public de colegii de la “Libertatea”, care susţin că Izabela Biră, în vârstă de 15 ani, din comuna Dioști, prietenă a Luizei, e supusă chiar în aceste zile unei agresiuni la care poliția e pasivă. Fostul ei prieten, gelos, i-ar fi intrat de două ori în curte cu toporul, fără ca poliția din comună să facă ceva,  amenințând-o tot pe ea cu amendă.

Mult mai mediatizat a fost cazul celor doi poliţişti din Galaţi, care au refuzat să intervină în sprijinul unei minore plină de sânge. În filmare apare o adolescentă cu sângele şiroind pe picioare, adusă la maşina Poliţiei de doi agenţi de pază, care au găsit-o rătăcind pe bulevardul George Coşbuc în stare de şoc şi au solicitat ajutor.

Fata încearcă să explice ce i s-a întâmplat, dar poliţiştii, unul dintre ei fiind femeie, nici măcar nu au coborât din maşină pentru a o ajuta. La insistenţele agenţilor de pază, poliţiştii au chemat până la urmă o maşină de salvare. În cele din urmă, minora a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, de un echipaj al Ambulanţei iar surse medicale au susţinut că minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unei agresiuni sexuale.

În urma scandalului public dar şi a solicitării exprese a ministrului Fifor  „conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi a dispus declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun”.

Pentru ca nesimţul să fie maxim, directorul adjunct DGASPC Galați, un anume Ciprian Groza, a declarat  că fata a plecat cu „învoire” la Iași și că „s-a dus la prietenul ei, în vârstă de 15 ani, cu care se știa de o lună”. Oficialul şi-a dat cu părerea  că fata nu a fost violată, ci a fost un act sexual cu care a fost de acord.  Cine o fi ăsta şi cine-l ţine în braţe de are tupeul să contrazică până şi diagnosticul medicilor? Sunt cazuri clare în care reprezentanţi ai statului nu şi-au respectat obligaţiile de serviciu şi pentru asta trebuie să suporte consecinţele. Toţi cei de aceeaşi teapă trebuie scoşi din amorţeală şi asta se poate face numai prin exemple clare, prin pedepsirea drastică a celor care nu îşi fac datoria.

P.S. Aflăm că un dâmboviţean (întâmplarea face să fie şef de instituţie publică) s-a trezit cu o amendă de 1000 de lei, pentru că ar fi postat pe pagina de Facebook o imagine care a fost apreciată drept ofensatoare la adresa poliţiei. N-am ştiut că poliţia are şi un department care urmăreşte ce mai e nou pe reţelele de socializare (cum este cazul unor partide politice) dar asta nu ne opreşte să remarcăm operativitatea cu care sunt amendaţi cetăţenii care-şi văd , de regulă, de treabă şi îşi plătesc dările la timp. Revenind la tonul serios, exprimăm opinia că, infinit mai ofensatoare decât orice postare, mai dăunătoare  imaginii poliţiei sunt  întâmplări de genul celei de la Galaţi, unde vinovaţii vor mai primi cel mult o mustrare scrisă, după ce au fost puşi să patruleze pe jos, până la finalizarea anchetei!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *