Acasă ADMINISTRAȚIE Pentru Centrul de tratament și recuperare a militarilor, de la Mănăstirea Dealu, se dorește finanțare europeană

Pentru Centrul de tratament și recuperare a militarilor, de la Mănăstirea Dealu, se dorește finanțare europeană

de adrian

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrului Apărării Naționale, gen.(r) Nicolae Ciucă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și consilierul de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului, în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, Virgil Guran, au vizitat în această dimineață fostul spital de la Mănăstirea Dealu, locație în care va fi amenajat un centru de tratament și recuperare medicală a veteranilor și militarilor răniți în teatrele de operații.
După ce au parcurs locația,  vicepremierul Raluca Turcan și  ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă au vorbit despre necesitatea realizării acestui obiectiv, pentru ca militarii români să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale la ei în țară.În ce privește finanțarea- circa 80 de milioane de euro, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a spus că va întreprinde demersurile pentru ca centrul să fie realizat și utilat cu fonduri comunitare nerambursabile.
“Am răspuns unei provocări a Asociației Militarilor Veterani și a Militarilor Răniți, de a da o șansă celor care au servit România în teatrele de operații de a se trata și a se recupera în țară. De a putea simți că țara pe care au apărat-o cu prețul vieții, de foarte multe ori, este recunoscătoare și le este aproape atunci când au probleme de sănătate. Vorbim de aproximativ 50000 de militari care au luptat în teatrele de operații pentru România. Dintre aceștia foarte mulți au suferit răni fizice și răni psihice”- a spus vicepremierul Raluca Turcan.


 
 

You may also like

Lasă un Comentariu