Acasă SOCIAL Pentru două zile, Târgoviștea redevine capitala Ortodoxiei-va fi sărbătorit SFÂNTUL IERARH NIFON, PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI ŞI MITROPOLITUL ŢĂRII ROMÂNEŞTI

Pentru două zile, Târgoviștea redevine capitala Ortodoxiei-va fi sărbătorit SFÂNTUL IERARH NIFON, PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI ŞI MITROPOLITUL ŢĂRII ROMÂNEŞTI

de adrian

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Nifon, Mitropolit și Arhiepiscop al Târgoviștei, Părintele Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, a susținut o conferință de presă, premergătoare sărbătoririi, pe 10 și 11 august, a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești.
“În pofida pandemiei- a spus Părintele Vicar Eparhial, ne vom bucura de sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, ținând cont de normele sanitare și de legislație. Manifestările vor fi organizate în acest an, din motive obiective, în curtea Mănăstirii Stelea, acolo unde există Casa Nifon, în care Sfântul a locuit. Marți, 11 august 2020, cu respectarea strictă a normelor sanitare în vigoare, va avea loc,la Târgovişte, sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti,ocazie cu care va fi săvârșită Utrenia și Sfânta Liturghie, începând cu ora 7.00, pe un podium special amenajat în incinta Mânăstirii Stelea, undese vor afla moaştele Sfântului Ierarh.
Ceremoniile vor fi deschise, luni, 10 august,ora 18.00, cu slujbaVecerniei Sfântului, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște.
Pentru a încuraja performanța educațională, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifonva premia, în ziua de 11 august, 22 de elevi, care au obţinut media generală 10 la Evaluarea națională și la Bacalaureat, anul acesta.
Invităm credincioşii să participe la acest eveniment spiritual și cultural central al Eparhiei noastre, în zilele de luni,10 august, ora 18,00, la Catedrala Mitropolitană,şi marți, 11 august, începând cu ora 7.00., în incinta Mânăstirii Stelea din Târgoviște. Menționăm faptul că toți credincioșii care vor veni la slujbă vor primi gratuit măști de protecție și vor avea la dispoziție dezinfectanți.”
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu