vineri , 24 mai 2019
Home / COMUNICATE / PENTRU EVITAREA AGLOMERAŢIEI LA DEPUNEREA CERERILOR UNICE DE PLATĂ, FERMIERII SUNT SOLICITAŢI SĂ RESPECTE PROGRAMĂRILE

PENTRU EVITAREA AGLOMERAŢIEI LA DEPUNEREA CERERILOR UNICE DE PLATĂ, FERMIERII SUNT SOLICITAŢI SĂ RESPECTE PROGRAMĂRILE

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa primeşte, în perioada 01 martie – 15 mai, cererile unice de plată în cadrul campaniei SAPS 2019.

Cererile se depun la centrul județean,  în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol,indiferent dacă fermierul aplică sau nu pentru scheme de plată în sectorul zootehnic.

Completarea cererii unice de plata se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online. Pentru fluidizarea activitatii si pentru evitarea blocajelor IPA-Online, in luna martie au fost programati sa depuna cererile unice fermierii cu suprafete arabile mai mici de 10 ha, fermierii care nu solicita plati in sectorul zootehnic si in cadrul masurilor de dezvoltare rurala.

După ce în luna februarie echipe de specialisti ai APIA Centrul Judetean Dâmbovita s-au  intalnit cu fermierii din toate unitatile administrativ teritoriale ale judetului in cadrul unor sesiuni de informare si consiliere, miercuri, 13 martie, ora 11.00, in sediul Primariei Ulmi, fermierii cu suprafeţe mai mari de 10 de ha sunt invitati sa participe la o dezbatere interactivă, al carei scop il reprezintă clarificarea nelămuririlor referitoare la accesarea formelor de sprijin pentru agricultură.

În judetul Dambovita sunt aşteptaţi să depună cerera unica de plată aproximativ 24.500 de fermieri. În prima săptamană a lunii martie au fost înregistrate 1031de cereri unice de plată, reprezentând un procent de 152,8 % din numărul de cereri programate pentru aceasta perioada.

Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererilor în Campania 2019, rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform listelor afişate la primariile din localitatea de domiciliu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *