Acasă SOCIAL PENTRU MULŢI ANGAJATORI OBLIGAŢIILE PRIVIND SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ RĂMÂN UN MOFT

PENTRU MULŢI ANGAJATORI OBLIGAŢIILE PRIVIND SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ RĂMÂN UN MOFT

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

       Activitatea de îndrumare şi control privind securitatea şi sănătatea în muncă a inspectorilor ITM Dâmboviţa s-a concretizat anul trecut în   efectuarea a 884 de controale cu caracter tematic sau inopinate.

          În urma controalelor s-au dispus 1636 de măsuri de remediere a neconformităţilor constátate iar controlul preventiv a vizat cu precădere următoarele activităţi din economia judeţului: silvicultură, reparaţii auto, morărit şi panificaţie, construcţii de maşini, confecţii metalice, construcţii, agricultură, extracţie petrol, comercializare combustibili, comerţ, extracţia agregatelor minerale, prelucrarea lemnului, fabricarea mobilei, transport şi distribuţie energie electrică, metalurgie confecţii textile, societăţi de protecţie şi pază, sănătate, învăţământ, bănci şi asigurări, servicii externe, cabinete medicale individuale.  

       Tot în cursul anului trecut  au fost finalizate trei cercetări de accidente mortale începute în anul 2017 și au fost efectuate 16 cercetări de evenimente (10 accidente mortale, două accidente urmate de invaliditate şi patru accidente în afara muncii) şi un incident periculos.

  Pentru deficienţele constatate în timpul acţiunilor de control şi cercetare accidente la persoanele juridice/fizice au fost aplicate 1616 sancţiuni contravenţionale. Din care 62 de amenzi în valoare de 191.000 de lei şi 1564 de avertismente.

You may also like

Lasă un Comentariu