Acasă ACTUALITATE Percheziții la traficanții de petarde

Percheziții la traficanții de petarde

de adrian

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au descins la domiciliile a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 61 de ani, din Perșinari, bănuiți de nerespectarea regimului materiilor explozive.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 1.889 de articole pirotehnice.Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.La activitate au participat și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, de la Secția nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște și de la Serviciul Criminalistic.

De asemenea, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale au depistat, într-un complex comercial din municipiul Târgoviște, un bărbat de 23 de ani, în timp ce depozita într-un autoturism mai multe articole pirotehnice.În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 6.785 de articole pirotehnice.Totodată, polițiștii au surprins, într-o piață din municipiul Târgoviște, o femeie, de 49 de ani, în timp ce deținea 266 de articole pirotehnice.În aceeași zonă, polițiștii au depistat o altă femeie, de 44 de ani, care deținea 1.080 de articole pirotehnice.

Și în localitatea Iedera au fost depistați doi bărbați de 19 și 28 de ani, care  ar fi comercializat ilegal materiale pirotehnice.În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit 225 de articole pirotehnice.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au confiscat articolele pirotehnice și au întocmit dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

 

You may also like

Lasă un Comentariu