marți , 23 iulie 2019
Home / SOCIETATE / PERSOANE CU DIZABILITĂŢI SELECTATE ÎN VEDEREA ANGAJĂRII

PERSOANE CU DIZABILITĂŢI SELECTATE ÎN VEDEREA ANGAJĂRII

        În cadrul campaniei  POT CE POȚI ȘI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa și cu sprijinul DGASPC Dâmbovița a organizat în această dimineaţă „BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI”.

        La ora deschiderii, la locaţia aleasă- Clubul Pensionarilor, au fost prezenți opt agenți economici cu o ofertă de 25 de locuri de muncă, din care 22 pentru persoanele cu dizabilități :agent turism, economist, referent, operator calculator, agent curățenie și muncitor necalificat.

        Au participat 39 de persoane aflate în căutarea unei slujbe, din care 32  cu dizabilități. Până la finalul evenimentului, angajatorii au selectat 12 persoane în vederea încadrării în muncă, din care 9 cu dizabilități.

       Trebuie reţinut  faptul că  autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap. Potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, se acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *