joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATIPotrivit legii, listele cu salariile bugetarilor trebuie publicate online dar și la sediile instituțiilorGratuitate la transportul în comun pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Home / ECONOMIC / Peste 90% dintre fermierii dâmboviţeni au primit plăţile în avans

Peste 90% dintre fermierii dâmboviţeni au primit plăţile în avans

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură  a finalizat plățile în avans pentru beneficiarii care au depus cererea unică de plată în Campania 2019.

Platile in avans s-au desfasurat in perioada 16 octombrie -29 noiembrie 2019 si reprezinta sume de până la 70 % în cazul plăților directe și de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, din suma totala pe care ar trebui sa o incaseze fermierul.

La nivel national, au fost platite 1,319 miliarde euro, plăți efectuate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) si cofinanțare de la Bugetul Național pentru un număr de 732.905 fermieri, ceea ce reprezintă 92,63% din numărul fermierilor eligibili la plata avansului.

In judetul Dambovita, au beneficiat de plati in avans 21.424  fermieri, reprezentand un procent de 90.39% .

La calculul platilor in avans au participat cererile unice pentru care s-au finalizat controalele pe teren si controalele administrative si pentru care nu s-au generat erori blocante ca urmare a implementarii rezultatelor acestor controale.

Precizam ca, platile catre fermierii care au depus cereri unice in anul 2019 vor fi reluate incepand cu 02 decembrie 2019 si vor continua pana la 30 iunie 2020.

Reamintim totodată că, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1174/2019, alocarea financiară aferentă României privind plățile directe acordate fermierilor în Campania 2019 este de 1.943.162.000 euro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *