În cadrul schemei de granturi „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar”, finanțată de Uniunea Europeană și Ministerul Educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a fost inclusă și Școala Gimnazială Niculești.
Proiectul a inclus o activitate la care au participat 102 elevi de clasele V-VIII, 10 cadre didactice și șase monitori din partea Asociației Floare de Colț și care s-a desfășurat sâmbătă, în Masivul Leaota.
Elevii, împărțiți în șase grupe, au pornit pe rând în aventură, de la Tabăra Căprioara, punându-și în valoare rezistența la efort și spiritul de echipă. După ce au parcurs patru km pe un drum forestier, prin pădurea de foioase, o pauză binemeritată a fost folosită pentru un atelier teoretic în care s-a făcut prezentarea marcajelor turistice din România. Nu au fost uitate nici marcajele forestiere, atât de folositoare uneori sau pericolele din munți.
Un prim concurs, desfășurat contra cronometru i-a făcut pe elevi să-și reamintească de lumea poveștilor, căutând prin pădure, personajele din lumea lui Peter Pan. Și chiar dacă nu le-au descoperit pe toate, ori poate nu și-au amintit numele lor, veselia a fost la cote maxime!
Întoarcerea s-a făcut pe o veche potecă de culme, urmând marcajele forestiere. Elevii au participat apoi la atelierul teoretic de orientare cu fișa și busola, pentru ca apoi, să pună în practică cele învățate la concursul de orientare pe echipe.