În mod firesc, sfârșitul de an reprezintă un moment de bilanț la nivelul Consiliul Județean Dâmbovița, o instituție a cărei conducere a fost în permanent dialog cu dâmbovițenii! Prin urmare, președintele Corneliu Ștefan, secondat de cei doi vicepreședinți- Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, și secretarul general al județului, Dan Popa, a susținut o conferință de presă centrată pe cele mai importante proiecte investiții derulate în județ.
Șeful administrației publice dâmbovițene a spus că 2022 a fost un an extraordinar pentru Consiliul Județean și județul Dâmbovița, pe parcursul căruia au fost continuate investițiile începute și demarate proiecte noi în toate domeniile, în paralel fiind deblocate programe de interes major.
Firesc și în rezonanță cu programul politic și administrativ al președintelui Corneliu Ștefan, „Sănătatea dâmbovițenilor” a reprezentat o prioritate, fiind începute mai multe proiecte de impact privind extinderea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște: extinderea și modernizarea UPU, a Ambulatoriului, la Secția de Cardiologie care va fi dotată și cu un aparat angiograf.
„Suntem la sfârșitul unui an și cu bune și cu rele și consider că este de datoria noastră să venim în fața dâmbovițenilor, să facem un scurt bilanț al activității pe care am avut-o în 2022. În cei doi ani de zile avem proiecte în implementare în județul Dâmbovița, cu o valoare mare și putem spune că este un moment istoric pentru județul Dâmbovița. În acest moment, avem proiecte de implementare în județul Dâmbovița de peste 1 miliard de euro. Dacă aș face un top al celor mai importante proiecte pe care le implementăm în județul nostru, aș începe cu sănătatea. După cum bine știți, astăzi avem proiecte importante în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Lucrăm la Ambulatoriu de Specialitate al Spitalului Județean, cu o valoare de 3,4 milioane de euro, anul viitor va fi finalizată această investiție. Lucrăm la Unitatea de Primiri Urgențe , cu o valoare de aproape două milioane de euro. Lucrăm la extinderea Secției de Cardiologie și anul viitor vom scoate la licitație angiograful pe care îl vom monta în această secție, valoarea totală a acestei investiții se ridică la două milioane de euro. Legat de angiograf, am primit sprijin și din partea parlamentarilor PSD din județul Dâmbovița care au depus un amendament la buget pentru a aloca suma de 2,5 milioane de lei, diferența fiind asigurată de Consiliul Județean pentru acest aparat. Nu în ultimul rând, așa cum am spus și acum doi ani, cred că cea mai importantă investiție pe care am făcut-o la Spitalul Județean este aceea în resursa umane. Avem 50 de tineri medici noi în cadrul Spitalului Județean, media de vârstă fiind de 37 de ani”, a spus președintele Corneliu Ștefan.
La capitolul „infrastructură”, președintele CJ Dâmbovița a reamintit că „avem pentru prima dată în istoria județului patru drumuri județene noi, pe care le vom construi de la zero și am spus că îmi doresc centuri rutiere ocolitoare pentru toate centrele urbane. Avem Inelul II de centură al Municipiului Târgoviște, cu o valoare de 147 de milioane de euro. Avem protocolul semnat cu Ministerul Transporturilor. Avem inelele de centură pentru Pucioasa și Fieni, cu o valoare totală de 158 de milioane de euro. În primăvară ar putea fi scoase la licitație proiectul tehnic și studiul de fezabilitate.” Pentru Centura Municipiului Moreni se lucrează la studiul de fezabilitate, proiectul fiind estimat la 35 de milioane de euro. Pentru centura Orașului Găești este finanțarea asigurată de 80 milioane de lei. Pe Programul Național „Anghel Saligny” Dâmbovița a fost primul județ care a semnat contracte de finanțare pentru 137 proiecte, cu o valoare de 1,36 miliarde de lei
Proiecte vechi de infrastructură rutieră au fost repuse pe circuitul de implementare și s-au făcut pași importanți și în ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canal, dar și pe linia colectării selective a deșeurilor. Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, valoarea investițiilor aflate în derulare la acest moment depășește un miliard de euro.