Acasă ACTUALITATE Peştera Ialomiţei- cel mai vizitat obiectiv turistic dâmboviţean

Peştera Ialomiţei- cel mai vizitat obiectiv turistic dâmboviţean

de adrian

Anul trecut, obiectivele arondate Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească”  au  atras  un număr de  361.145 vizitatori, în creştere cu 16,82% față de anul 2018, când s-a înregistrat  309.098 de vizitatori. Cel mai vizitat obiectiv dâmbovițean a fost Peștera Ialomiței, căreia i-au trecut pragul 125.984 de turiști, urmată  fiind de Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, cu 124.677 vizitatori și Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, care a înregistrat un număr de 16.204 vizitatori.
Marea parte a publicului vizitator a constat din grupuri organizate, elevi însoțiți de cadre didactice, apoi publicul participant la activitățile şi evenimentele culturale ce au avut loc în incinta spaţiilor muzeale, pasionați de istorie, turiști români, străini și alte categorii.
Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște a desfăşurat în anul 2019, în calitate de organizator şi partener, 63 de activităţi menite să sublinieze rolul educativ al muzeului. Expoziţiile temporare, proiectele educaţionale şi evenimentele culturale, au avut ca scop diversificarea ofertei culturale oferite de muzeu şi completarea cunoștințelor dobândite de elevi în cadrul școlii.

You may also like

Lasă un Comentariu