Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Petardă fâsâită marca “Viktor Orban”

Petardă fâsâită marca “Viktor Orban”

de adrian

Premierul ungar Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine cu harta Ungariei Mari, în care este inclusă și Transilvania. Nu este pentru prima dată când un înalt oficial de la Budapesta procedează de o manieră revizionistă, neeuropeană, profund jignitoare la adresa românilor. Și Ministrul ungar de Externe s-a pozat având pe fundal harta Ungariei la care era alipită  Transilvania  și este oarecum de înțeles de unde atâta înfierbântare, din partea unora care nu ne-au fost niciodată prieteni.  În aceste zile au loc examenele la istorie ale elevilor din țara vecină, se apropie 4 iunie, când se împlinesc 100 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon și încă ustură rău de tot declarația președintelui Klaus Iohannis, privind proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc, adoptat tacit de Camera Deputaților și respins “fulgerător” de Senat.
La o adică, se lamenta Viktor  Orban  că nu ar fi auzit din România astfel de fraze „nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice” și, belicos nevoie mare, amenința că va ridica mănușa, dacă va fi nevoie. I-au ținut isonul amicii udemeriști, care au pretins scuze și l-au acuzat pe Iohannis de instigare la ură împotriva maghiarilor.
​Să fie sănătoși dar, ca buni cetățeni ai României, așa cum se pretind, s-ar cuveni să  reacționeze  de aceeași manieră și vizavi de mârlănia lui Viktor Orban! Care ar fi ridicat din prima clipă mănușa, cu condiția să-l  fi ținut curelele. Omul își știe însă limitele și mai ales că nu este privit chiar ca un lider european de pus în ramă!
P.S. Visându-se probabil un nou buric al pământului, un fel de ciurcil de pustă, Viktor Orban a “ciupit” și din fosta Iugoslavie (din Croația și Serbia), puțin și din Slovacia și Ucraina, că tot a pus mâna pe creion, iar pe harta sa până și Dobrogea lipsește din granițele României, ca dovadă a respectului pe care jură că ni-l poartă!
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu