luni , 6 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Dâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul SănătățiiOana Vlăducă, Pro România: Victor Ponta are anvergura profesională incontestabilă pentru a fi primarul CapitaleiDâmbovița: 39 de amenzi pentru nerespectarea Legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemieiCoronavirus 6 iulie: 250 de cazuri noi și 18 decese în ultimele 24 de ore, 227 pacienți în stare gravă, la ATIPNL acuză social-democrații că sunt “desprinși de problemele dâmbovițenilor”Cosmin Bozieru,vicepreședinte Pro România Dâmbovița, cere să înceteze “cultul personalității în primărie”Acțiuni de informare și prevenire desfășurate de jandarmii montaniPSD Dâmbovița cere liberalilor să lămurească aspectele privind scandalul “UNIFARM”Dâmbovița: După contestații, rata de promovare la BAC a urcat la 60,75%Coronavirus 5 iulie: 391 de cazuri noi, 1750 de decese de la începutul pandemieiAccident rutier cu o victimă încarcerată pe șoseaua de centură al mun.TârgovișteCOVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Petardă fâsâită marca “Viktor Orban”

Petardă fâsâită marca “Viktor Orban”

Premierul ungar Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine cu harta Ungariei Mari, în care este inclusă și Transilvania. Nu este pentru prima dată când un înalt oficial de la Budapesta procedează de o manieră revizionistă, neeuropeană, profund jignitoare la adresa românilor. Și Ministrul ungar de Externe s-a pozat având pe fundal harta Ungariei la care era alipită  Transilvania  și este oarecum de înțeles de unde atâta înfierbântare, din partea unora care nu ne-au fost niciodată prieteni.  În aceste zile au loc examenele la istorie ale elevilor din țara vecină, se apropie 4 iunie, când se împlinesc 100 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon și încă ustură rău de tot declarația președintelui Klaus Iohannis, privind proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc, adoptat tacit de Camera Deputaților și respins “fulgerător” de Senat.
La o adică, se lamenta Viktor  Orban  că nu ar fi auzit din România astfel de fraze “nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice” și, belicos nevoie mare, amenința că va ridica mănușa, dacă va fi nevoie. I-au ținut isonul amicii udemeriști, care au pretins scuze și l-au acuzat pe Iohannis de instigare la ură împotriva maghiarilor.
​Să fie sănătoși dar, ca buni cetățeni ai României, așa cum se pretind, s-ar cuveni să  reacționeze  de aceeași manieră și vizavi de mârlănia lui Viktor Orban! Care ar fi ridicat din prima clipă mănușa, cu condiția să-l  fi ținut curelele. Omul își știe însă limitele și mai ales că nu este privit chiar ca un lider european de pus în ramă!

P.S. Visându-se probabil un nou buric al pământului, un fel de ciurcil de pustă, Viktor Orban a “ciupit” și din fosta Iugoslavie (din Croația și Serbia), puțin și din Slovacia și Ucraina, că tot a pus mâna pe creion, iar pe harta sa până și Dobrogea lipsește din granițele României, ca dovadă a respectului pe care jură că ni-l poartă!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *