Acasă ADMINISTRAȚIE Piața Tricolorului-prima zonă modernizată în zona centrală a Târgoviștei

Piața Tricolorului-prima zonă modernizată în zona centrală a Târgoviștei

de adrian

La un an de la debutul lucrărilor, Piața Tricolorului  este prima zonă reabilitată și modernizată din zona centrală a Municipiului  Târgoviște.
Proiectul a avut o valoare de aproape șase milioane lei, fiind foarte  spectaculos, incluzând nu numai   înlocuirea pavajului ci și  amenajarea de zone de relaxare și spații verzi. Impresionează plăcut fântânile arteziene, iluminatul general și ornamental, dar și mobilierul urban nou și modern.
„Este o investiție a administrației publice târgoviștene la care constructorul a cerut recepția, urmează ca în perioada următoare, în următoarele două-trei săptămâni să facem și faza de teren a recepție, dar în orice caz, am luat decizia de a îndepărta gardurile pentru că foarte mulți târgovișteni își doresc să se plimbe într-un spațiu care cred eu că este foarte plăcut.
Investiția este în valoare de aproximativ nouă milioane lei, este o investiție suportată din bugetul local, o investiție care a debutat în vara anului trecut și iată că este finalizată în proporție de 99%. Discutăm de o filadă de fântâni, de aproximativ 9000 de metri pătrați de paviment, avem acum un paviment din granit, rezistent. Referitor la acest aspect, în următoarele două-trei săptămâni urmează să facem încă o etapă importantă, este vorba de un tratament specific pentru a asigura durabilitatea în timp a pavimentului. Totodată a fost schimbat iluminatul public, s-au montat bănci, s-au refăcut spațiile verzi, toate în cadrul unei investiții care cred eu că este foarte frumoasă. Vedem câți oameni sunt prezenți în piață și este numai începutul unei etape de modernizare a centrului municipiului Târgoviște fără precedent. Cinematograful „Independența” va fi gata luna viitoare. De asemenea se lucrează la Parcul Mitropoliei, se lucrează la Piața Revoluție, alte două investiții care vizează zona centrală a municipiului Târgoviște, zonă în care nu s-a mai investit de foarte mult timp, cu excepția Pieței „Mihai Viteazul” care a fost reabilitată acum aproximativ trei ani. De asemenea, pe proiectul cu fonduri europene Bulevardul Mircea cel Bătrân va fi de asemenea refăcut, Bulevardul Regele Carol va fi refăcut și de asemenea, din fonduri de la bugetul local, Bulevardul Libertății și Bulevardul Independenței. Practic, tot ceea ce înseamnă centrul municipiului urmează să intre într-o reabilitare completă”- a declarat primarul Cristian Stan.
 

You may also like

Lasă un Comentariu