Acasă NAȚIONAL PNL- a treia lună consecutivă pe trend crescător

PNL- a treia lună consecutivă pe trend crescător

de adrian

În politică, la fel ca-n viață, o nenorocire nu vine niciodată singură. S-au convins de asta liderii Partidului Social Democrat aproape imediat după eșecul lamentabil al moțiunii de cenzură. Peste amărăciunea trădării unora dintre membri care s-au bucurat de cele mai mari privilegii și care au beneficiat de numiri în funcții dintre cele mai înalte, s-au suprapus rezultatele  sondajului lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.  După revirimentul din primavară, PSD înregistrează cel mai mic procent în intențiile de vot din ultimele șapte luni, ajungând la 20,8%, potrivit datelor  barometrului electoral  realizat în perioada 6 – 26 august. Și în timp ce social democrații nu-și găsesc cadența,  PNL nu numai că  rămâne pe primul loc dar se menține pentru a treia lună consecutivă pe trend crescător, ajungând la 33,6% din intenţiile de vot la parlamentare. O creștere cu 0,2 puncte procentuale dar totuși o creștere!
Pe locul trei în ierarhia politică  pare să se fi instalat, confortabil, Alianţa USR – USR, cu 18,3% din opţiuni . Și aici o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa avea 17,2%. Și Pro România creşte în această lună, ajungând la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.
UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, dar la procentajele PNL și USR-PLUS poate spera cel mult la o opoziție “constructivă”.
Cu tot zgomotul făcut de Traian Băsescu, PMP rămâne sub limita care i-ar permite să intre în Parlament (4,1%), iar ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot. Pentru formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu este cel mai slab scor, și este clar că românii au pus pe făraș acest partid “balama”, animat doar de dragostea pentru ciolan a unor oportuniști.
Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

You may also like

Lasă un Comentariu