duminică , 21 aprilie 2019
Home / ACTUALITATE / POLIŢA RCA ESTE OBLIGATORIE ŞI PENTRU AUTOMOBILELE ÎNMATRICULATE CARE NU SUNT FOLOSITE

POLIŢA RCA ESTE OBLIGATORIE ŞI PENTRU AUTOMOBILELE ÎNMATRICULATE CARE NU SUNT FOLOSITE

     Încheierea unui contract de asigurare de răspundere civilă auto este obligatorie inclusiv atunci când vehiculul în cauză este neutilizat dar încă înmatriculat într-un stat membru şi poate să fie condus. Potrivit unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, obligaţia este valabilă chiar dacă vehiculul  doar este parcat pe un teren privat, exclusiv din alegerea proprietarului, care nu mai intenţionează să-l conducă.”

      Acest aspect este reglementat şi în România, prin articolul 3 din legea 132/2017, a cărei interpretare, de la publicarea  legii în Monitorul Oficial, nu lasă loc de echivoc: toţi proprietarii de autovehicule sunt obligaţi să aibă pentru autovehiculele pe care le au în proprietate o asigurare RCA valabilă, indiferent de locul unde este parcat acel autovehicul (domeniul public sau privat) şi indiferent dacă aceştia folosesc sau nu acel autovehicul.

Altfel spus, pe legislaţia locală singura variantă pentru a „scăpa” de plata RCA este suspendarea sau radierea din circulatie a autovehiculului.

One comment

  1. Sunt puține cazuri în care se deține un autovehicul și nu circulă cu el. Și chiar dacă, cine va verifica dacă are sau nu asigurare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *