luni , 24 februarie 2020
Home / EDITORIAL / POLITRUCUL CU DECOLTEU… LA CAP

POLITRUCUL CU DECOLTEU… LA CAP

Nici n-a “încălzit” bine confortabilul fotoliu de șef al Autorităţii Naţionale pentru Protecția Consumatorului, că Miron-Horia Constantinescu  (între multe alte “calităţi” este nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România), s-a şi grăbit să ajungă în atenţia presei, având experienţa controalelor-spectacol, televizate pe când era şef la Constanţa şi dădea de pământ cu cârciumarii mai mititei. De rechinii cei mari n-a avut omul tupeu să se lege, preferând dughenele cu hamsii, şaormeriile ori alte bombe în apropierea cărora nici câinii comunitari nu puteau sta din pricina mirosurilor… Cum a ajuns marele boss de la ANPC, pe ce criterii, lăsăm pe cititori să aprecieze, inclusiv prin prisma a ceea ce pare a fi prioritatea “zero” a individului, care l-a şi ridicat, peste noapte, la rangul de vedetă a presei naţionale.

S-a gândit urmaşul marelui bolşevic să reglementeze ținuta angajaților.  Nu să le dea un impuls, să-i scuture de lene şi să-i scoată pe teren, să-şi facă datoria  măcar pe finalul unui sezon turistic ratat, “la spartul târgului” cum ar spune un mucalit. În schimb, la  ordinul directorului, femeile, angajate ale instituţiei, nu mai au voie să poarte bluze cu decolteu sau fuste cu fermoar iar „limita de decență” pentru lungimea fustei este „imediat deasupra genunchilor”. Pletele sau sandalele la bărbați sunt interzise. Ceva de groază, de noaptea minţii, care ne duce cu gândul la o întâmplare petrecută cu câţva ani în urmă, când o grămadă de funcţionari publici de rang înalt s-au încăierat pe subiectul lungimii jujeului pe care trebuie să-l poarte la gât câinii ciobăneşti.

În cazul doamnelor şi domnişoarelor, acest cod vestimentar, scris negru pe alb
şi ştampilat,obligă la o ținută “alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență),cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate”. Se mai interzice femeilor să poarte bijuterii care să reflecte opulenţa în care trăiesc şi să vină la birou ori să meargă nepieptănate în control.

Regulile pentru bărbați sunt, paradoxal, chiar mai drastice: ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru; pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, fiind excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele.

Inspectorii  de sex masculin nu mai au voie să poarte ghiuluri, pantaloni scurți, tăiați sau colanți, sandalele gen papuci de plajă, cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent ori-atenţie mare-îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă !!! De, să nu se gândească vreunul că ANPC ar avea legătură cu aşa ceva.

Cum spuneam la început, în afara ordinului care, cel puţin sub aspect vestimentar, apropie personalul de canoanele monahale, n-am mai auzit de ceva “penetrant” cu privire la activitatea ANPC, în cele trei săptămâni de la numirea lui Miron-Horia Constantinescu în funcţia de preşedinte, la cererea şi cu binecuvântarea ministrului Bădălău. La o adică, în loc să-i trimită să-şi facă datoria, altfel extrem de bine remunerată, le-a lăsat oamenilor timp să-şi caute haine, conforme noilor cerinţe de la …Protecţia Consumatorului.

Ca fapt divers, mai adăugăm că Horia Constantinescu, membru PSD, este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei, cu care ar “ţine” un restaurant în Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău) din București.

P.S. Ordinul politrucului a fost déjà contestat, pe bună dreptate şi catalogat “ilegal” de secretarul general al CNS Cartel ALFA, care a dat de înţeles că Horia Constantinescu nici nu prea cunoaşte legea şi nici nu poate transforma, fie şi la nivel vestimentar, o instituţie a statului după propriile toane şi fantezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *