marți , 2 iunie 2020
STIRI PE SCURT
“Membrii PSD Dâmbovița nu concep și nu sunt de acord cu cedarea președinției consiliului județean în favoarea rCoronavirus 1 iunie:443252 teste efectuate, 19398 cazuri confirmate, 13426 pacienți vindecațiAdrian Țuțuianu, vicepreședintele partidului: “Pro România va fi revelația competițiilor electorale din acest anCezar Preda, mesaj de Ziua CopiluluiValea Lungă:Un bărbat a ars odată cu locuința pe care a incendiat-oCarmen Holban, deputat PSD:”La mulți ani, copii de toate vârstele!”Accident mortal la BilciureștiGRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna IUNIE 2020Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunie
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / POPULISMUL CARE NE OMOARĂ CU ZILE

POPULISMUL CARE NE OMOARĂ CU ZILE

Ziua de luni a readus, pentru milioane de români, teama de amenzi și mai ales de abuzurile unor oameni ale căror pregătire și caracter sunt incompatibile cu uniforma iar pe politicienii privilegiați mai abitir în vremuri de criză i-a găsit cu mare chef de scandal. Primul “eveniment” a fost moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, intitulată “Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”, prin care cei 71 de semnatari, senatorii PSD, ALDE şi afiliaţi grupului PSD, solicitau demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Cu 68 de voturi “pentru”, 32 “împotrivă” şi cinci abţineri demersul opoziției a trecut , fără a avea însă urmări concrete. Cum s-a întâmplat de atâtea ori înainte, a fost doar un joc de imagine.

Tot luni, premierul Ludovic Orban a fost chemat în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea “Ora prim-ministrului”, pentru a prezenta măsurile de relansare economică. Într-o intervenție punctată de schimburi tăioase de replici cu Ponta și Ciolacu, Orban a enumerat măsurile pe care le-a luat până acum, promițând pe viitor investiții „uriașe” în infrastructură. La numai câteva ore, de această dată în fața ziariștilor, a fost mult mai ponderat, declarând că “sunt în curs de evaluare resursele.”

PSD și Pro România au amenințat Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură, susținând că România se prăbușește și că executivul nu a făcut nimic pentru relansarea economică. Până și liderul USR, Dan Barna, i-a reproșat premierului Ludovic Orban că nu a luat nicio măsură în cazul pensiilor speciale, susținând că acestea nu au fost desființate sau impozitate din cauza colaborării „binomului PSD-PNL”. Printre picături, birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat solicitarea PSD-ALDE-Pro România de constituire a unei comisii de anchetă pentru “Operațiunea Sparanghel”, ceea e a condus la o nouă escaladare a ostilităților

În fine, circul a ajuns la cota maximă când liberalii au taxat faptul că șeful PSD, Marcel Ciolacu, și-a dat jos masca de protecție în timpul ședinței Parlamentului.  Florin Roman a amintit că, potrivit legii, masca se poartă în spațiile închise iar răspunsul a venit prompt, ca între mardeiași, nicidecum ca între oameni care au în mâini destinele țării: „Chemați-l pe Vela să mă aresteze”, a replicat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a pus paie pe foc, spunând că liderii PSD și Pro România pot fi amendați pentru că nu au purtat mască în timpul ședinței Parlamentul

Până la urmă disputele s-au încheiat în coadă de pește: parlamentarii PSD au fost de acord să voteze pentru adoptarea hotărârii de Guvern prin care a fost instituită starea de alertă, sub rezerva propunerii  anumitor amendamente.

Scandal a fost și marți și miercuri, practic în fiecare zi, săptămâna fiind prăpădită pe ciondăneli și nu în folosul cetățenilor onești. Peste toate, populismul unora nu a mai cunoscut limite. Campionul săptămânii a fost, de departe, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a declarat  că “obligativitatea purtării măștilor este un abuz.” De acord cu social-democratul, când a spus  că există anumite categorii de oameni care nu le pot utiliza. În schimb, afirmația că “parlamentarii partidului ar putea reglementa portul dispozitivelor prin amendamente la ordonanța stării de alertă” a fost de un populism fără margini. O afirmație pe calapodul lui Ciordache ori Codrin Ștefănescu, două triste personaje care argumentau abuzurile și derapajele prin clasica expresie “pentru că putem”.Exact genul de declarații , culmea, oficiale, care ne omoară cu zile. Pentru că nici acest politruc și nici alt parlamentar, indiferent de la care partid, nu are nici dreptul și nici măcar pregătirea necesară să se pronunțe pe un subiect atât de sensibil. N-au decât, în populismul ieftin, să promită măști gratis, dezinfectanți și ce le mai trece prin cap. Dar nu să-și bată joc de bruma de siguranță pe care o mai avem la adăpostul unor reguli nu chiar draconice, doar ca să-și umfle mușchii, să arate oamenilor că pot face chiar tot ce vor. Au uitat cam repede ce s-a ales de Dragnea și Dăncilă și asta nu este bine deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *