Acasă CULTURĂ „Poveștile Dunării” – Expoziție foto-documentară organizată la Palatul Brâncovenesc

„Poveștile Dunării” – Expoziție foto-documentară organizată la Palatul Brâncovenesc

de adrian

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte găzduiește, în perioada 18-28 iulie, expoziţia foto-documentară “Poveștile Dunării”, organizată de Asociaţia DAR DEVELOPMENT la Palatul din Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, judeţul Dâmboviţa.
În cadrul aceluiași proiect, „Povestiri balcanice – de la mozaic la vitraliu ” cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea I/2020, la aria Patrimoniu Cultural Material, Asociația DAR DEVELOPMENT, organizează la Memorialul Nicolae Grigorescu din satul Pitaru o expoziție etnografică pe care va fi deschisă doar în zilele de 18 și 19 iulie.
Va fi omagiat astfel pictorul Nicolae Grigorescu, care s-a stins din viață în 20 iulie, 1907, el s-a născut la Pitaru în 1832, iar în anul 2019 prin strădania autorităților locale a fost deschis Memorialul care îi poartă numele și care adăpostește o interesantă colecție de artă.
Pictorul Nicolae Grigorescu a admirat și a surprins în lucrările sale amestecul multietninc pe care l-a întâlnit în călătoriile sale, și amintim numai câteva: peisaje cu sălașuri de țigani, evrei sau tineri turci care vând bragă în târgurile din Valahia sfârșitului de secol XIX. Expoziția etnografică este realizată prin contribuția unor colecționari din județul Dâmbovița, București, a Asociației Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret din Potlogi si Asociației ZAEDNO a bulgarilor din Târgoviște.
 

You may also like

Lasă un Comentariu