miercuri , 21 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Circulație restricționată, mâine 21 octombrie, pe DN 71 Fieni-SinaiaComuna Butimanu scapă de carantină, deocamdatăDâmbovița: Indicele ratei de infectare în ultimele 14 zile a coborât la 1,51 la mieInspectorii de muncă-responsabilități suplimentare de la intrarea în vigoare a Legii nr. 55/2020Criza COVID-19: 3400 de cazuri confirmate la 29400 de testeLocotenentul jandarm Stan Silviu, locul al III-lea la “Cupa României la tir cu arcul”Contract de lucrări pentru ultimul lot al celui celui mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din jAlexandru Oprea și Iulian Vladu- tandemul cu care PMP Dâmbovița forțează un rezultat bun la parlamentareJandarm dâmbovițean vindecat de COVID-19, donator de plasmă pentru pacienții cu forme severe de boalăLista actualizată a școlilor, liceelor și grădinițelor încadrate în scenariul III-roșuACȚIUNEA TRUCK&BUS: Nereguli constatete la unul din patru vehicule controlate!CRIZANTEMA DE AUR – EDIȚIA 2020 SE DESFĂȘOARĂ CU RESPECTAREA RESTRICȚIILOR IMPUSE PE FONDUL CRIZEI MEDICALEBărbat strivit de un mal de pământ la CojascaCu peste zece cazuri de infectare la mia de locuitori de la debutul crizei, Dâmbovița se numără printre județele roDâmbovița: 283 de locuri de muncă disponibile în această săptămână2466 cazuri noi de infectare cu COVID-19 la puțin peste 8000 de teste efectuateAutoturism făcut scrum în parcarea unui supermarketPrimele zile cu vreme rea, primele probleme:Turiști rătăciți în munții Bucegi“Moștenirea Văcăreștilor”-termen prelungit pentru înscrierea în concursLuna națională a informării despre alimentație
Home / ADMINISTRAȚIE / Precizări privind soluția aleasă pentru restaurarea ruinelor din Parcul Mitropoliei

Precizări privind soluția aleasă pentru restaurarea ruinelor din Parcul Mitropoliei

După publicarea imaginilor cu ruinele restaurate în cadrul proiectului de modernizare și reamenajare a Parcului Mitropoliei, au curs comentariile și în mod special pe rețelele de socializare. Firește, fiecare este liber să-și spună părerea iar gusturile nu se discută. Pentru  ca târgoviștenii să afle exact cum stau lucrurile, cu explicații detaliate a venit chiar primarul Cristian Stan:

“Avand in vedere discutiile generate in  mediul online privind lucrarile care se desfasoara la ruinele situate in Parcul Mitropoliei, precizez ca acestea se executa cu respectarea stricta a normelor incidente in aceasta materie!

  Astfel, interventiile sunt realizate de catre personal autorizat, in cadrul proiectului cu titlul “Reabilitare si modernizare Parcul Mitropoliei, Municipiul Targoviste”, proiect verificat de catre un specialist domeniul 4 inginerie – consolidare si/sau restaurare structuri istorice-  numar atestat – 233S din 28.08.2006 si a fost avizat de catre Ministerul Culturii, conform Avizului nr. 227/M/2019.

  Totodata, solutiile pentru restaurarea și conservarea ruinelor  au fost stabilite in cadrul unei Expertize tehnice intocmite catre un expert atestat MCC sub nr. 87E/04.07.2006 si atestat MLPAT sub nr. 328/29.03.1993.

 Aceste solutii cuprind, printre altele si executarea unui strat de MORTAR, MARTOR, hidrofob cu proprietăți de sigilare de culoare albă, în grosime de 8 cm, peste cota existentă a zidurilor ruinelor, precum si executarea, peste stratul martor de mortar, a unui strat de ZIDARIE MIXTA cu materiale asemănătoare cu cele existente pe o înălțime de 70 de cm, dacă cota zidurilor este sub 50 de cm de la CTA și de 30 de cm, dacă aceasta este mai mare de 50 de cm de la CTA.

  Lucrarile se executa prin personal de specialitate atestat de catre Ministerul Culturii – Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala si sunt supravegheate de diriginte de santier atestat de catre Ministerul Culturii, Institutul National al Patrimoniului.

  Pentru acest obiectiv de investitii a fost elaborat un Studiu geotehnic prin personal de specialitate vizat de catre verificator atestat conform certificatului de atestare nr. 09742/03.01.2019.

  Prin urmare, respingem cu hotarare toate aceste alegatii de natura sa compromita public un proiect in plina desfasurare, care vizeaza reabilitarea parcului central al municipiului Targoviste, inclusiv restaurarea ruinelor, in contextul in care proiectul este avizat de catre Ministerul Culturii, este verificat de catre un verificator atestat de catre Ministerul Culturii, iar lucrarile se executa de catre personal atestat de catre Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala si sunt supravegheate de catre un diriginte de santier atestat de catre Ministerul Culturii.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *