marți , 23 iulie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / Prefectul a emis ordinul prin care Daniel Comănescu îşi pierde calitatea de consilier judeţean, implicit funcţia de preşedinte CJD

Prefectul a emis ordinul prin care Daniel Comănescu îşi pierde calitatea de consilier judeţean, implicit funcţia de preşedinte CJD

         “Astăzi, 16.04.2019, Prefectul Județului Dâmbovița a semnat Ordinul privind constatarea încetării de drept a calității de consilier județean pentru domnul COMĂNESCU NICOLAE DANIEL, înainte deexpirarea duratei normale a mandatului acestuia și declararea ca vacant a locului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.

       Actul administrativ a fost emis având în vedere adresa nr. 155/09.04.2019 transmisă de către Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Dâmbovița prin care ni se aduce la cunoștință că, prin Hotărârea nr. 199/09.02.2019 a Partidului Social Democrat-Organizația Județeană Dâmbovița, validată prin Hotărârea nr. 260/25.03.2019 a Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, domnul Comănescu Nicolae Daniel a fost exclus din partid.

      Ordinul își va produce efecte începând cu data comunicării,  respectiv 17.04.2019, către Consiliul Județean Dâmbovița, secretarul județului Dâmbovița, domnul Comănescu Nicolae Daniel și Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Dâmbovița.”- se precizează într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

       Aşa cum am informat, documentele privind excluderea lui Daniel Comănescu din PSD, validate de Comitetul Executiv Naţional, au ajuns la Prefectura Dâmboviţa încă de săptămâna trecută. Odată cu retragerea sprijinului politic şi pierderea calităţii de consilier , Daniel Comănescu pierde şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean deşi, din punct de vedere legal, există posibilitatea contestării în instanţă a ordinului prefectului. Este însă puţin probabil că va alege această variantă, după cele câteva luni în care a fost mai degrabă în opoziţie cu conducerea aleasă a PSD Dâmboviţa.

      Urmează o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţe, în care se va lua act de ordinal prefectului, va fi validat următorul aflat pe lista de consilieri a PSD şi va fi ales noul preşedinte al Consiliului, în persoana lui Alexandru Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *