Acasă ADMINISTRAȚIE Prefectul județului a cerut o „radiografie” clară a tuturor problemelor cu care se confruntă romii

Prefectul județului a cerut o „radiografie” clară a tuturor problemelor cu care se confruntă romii

de adrian

Prefectul Claudia Gilia a convocat astăzi prima întâlnire a Grupului de Lucru Mixt pentru Problemele Romilor.

Subiectele aflate pe ordinea de zi fiind reorganizarea Grupului de Lucru Mixt și responsabilitățile ce revin Ministerului Afacerilor Interne și Instituției Prefectului privind Strategia Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității romilor 2022-2027.

”Problema romilor nu este doar problema unui om, unei instituții, a unui ONG sau o problemă abstractă care se poate rezolva dintr-un birou închis. Este problema noastră a tuturor, iar soluția trebuie să vină tot de la noi prin dialog și implicare. 

Comunitatea locală trebuie să fie centrul rezolvării problemelor care apar în interiorul unui grup vulnerabil. Cercul vicios se deschide și se închide tot aici. Avem nevoie de școli inclusive, programe de susținere a copiilor și a persoanelor vârstnice, servicii de sănătate funcționale, locuri de muncă și chiar programe de calificare a persoanelor șomere în comunitate.

Avem obligația să asigurăm respectarea drepturilor fiecăruia în mod egal. Trebuie să oferim o șansă la o viață demnă și un drum în viață fiecărui copil din comunitățile vulnerabile.

Voi fi un avocat și susținător al acestor comunități. Ele fac parte din cultura noastră comună. Îi voi sprijini pe plan local și național să acceseze fondurile necesare pentru implementarea noii strategii. Avem fonduri europene prin PNRR și noul exercițiu financiar pe care va trebui să le accesăm și să valorificăm fiecare euro în interesul comunităților locale.

I-am rugat pe toți membrii acestui grup să avem o „radiografie” clară a tuturor problemelor cu care se confruntă romii și un set de obiective și măsuri pe care să ni le asumăm și să atragem finanțare.

         Fiecare zi contează, fiecare persoană contează și trebuie să oferim pârghii legislative și suport din partea fiecărei instituții de la nivel local”- a transmis prefectul Claudia GILIA.

 

You may also like

Lasă un Comentariu