Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, continuă să detalieze modul în care vor fi alocate resursele pentru dezvoltarea unitară a județului, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, un proiect unic în țară, cu ținte extrem de ambițioase. Vor fi finanțate proiecte extrem de diverse, de la modernizări de drumuri, amenajări de rigole și trotuoare și până la amenajarea ori extinderea rețelelor de utilități:
“Încă de anul trecut, am lansat un proiect unic în țară: Programul Județean de Dezvoltare Locală-a transmis președintele CJ Dâmbovița.
Așa cum am promis dâmbovițenilor, voi face tot posibilul pentru ca toate localitățile județului nostru să se dezvolte unitar. Prin acest program anual, vreau ca până în 2024 să reabilităm 500 de km de sisteme de colectare și dirijare a apelor dintr-un total de 865 de km de drumuri județene.
Numai anul acesta, primăriile din județul nostru vor avea la dispoziție sumele necesare pentru investiții în:
➡drumurile județene care trec prin centrele civice ale localităților;
➡ construirea, modernizarea, extinderea trotuarelor, iluminatului public, a sistemelor pluviale;
➡ realizare, modernizare, reabilitare poduri și podețe aflate pe drumurile județene;
➡realizarea de stații pentru transportul în comun;
➡ amenajare parcări;
➡ rețele de apă-canal;
➡protejarea mediului;
➡ infrastructură sportivă;
➡ construirea și modernizarea instituțiilor de învățământ;
➡cabinete medicale și dispensare care să asigure acces cât mai rapid la servicii de sănătate.
Mai precizează președintele Corneliu Ștefan că de finanțări vor beneficia toate localitățile, indiferent de rangul acestora:
“Fie că vorbim de comune, orașe sau municipii, toate pot depune cereri de finațare, dar, un aspect foarte important de care trebuie ținut cont, Consiliul Județean Dâmbovița susține maximum 50% din valoarea totală a proiectului, solicitantul urmând să contribuie, la rândul său, cu cel puțin jumătate din suma necesară implementării acestuia. Vreau, în primul rând, să diminuăm diferențele dintre mediul rural şi cel urban în ceea ce privește calitatea vieții, iar PJDL va avea un rol major în acest sens.”