Acasă POLITIC Președinte PNL Dâmbovița:”Cred că se poate construi mai repede cu PSD-ul în momentul de față”

Președinte PNL Dâmbovița:”Cred că se poate construi mai repede cu PSD-ul în momentul de față”

de adrian

„Sentimentele”  președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran, vizavii de noii parteneri de coaliție nu s-au schimbat. Acesta a declarat  în cadrul unei conferințe de presă că nu „iubește” PSD-ul și că  a votat împotriva acestei alianțe. Guran a admis însă  că social democrații au experiența politică și în administrație, apreciind că alături de Partidul Social Democrat se poate construi mai repede. Într-o comparație destul de plastică față de ciorovăiala continuă și inconsecvența celor de la USR, Senatorul Virgil Guran a spus că  „atunci când iei pe cineva care știe jocul, închegi o echipă repede, când iei oameni care la un moment dat bagă mingea în propria poartă  nu mai știi unde să te duci”.Despre președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, Guran a declarat că „este un om cu care se poate discuta.”

„Eu am votat împotriva alianței cu PSD pentru că eu cred că pentru sănătatea democratică nu este bine, în momentul în care nu mai există stânga, dreapta și o luptă de idei înseamnă că există o înțelegere și băieți ce spunem noi aia facem. Eu am susținut că trebuie să continuăm cu USR, dar în același timp vă spun că am fost lider de grup și m-am înțeles extraordinar de greu cu USR-ul. Sunt extraordinar de dificili, ce hotăram acum peste o jumătate de oră nu mai era valabil, de multe ori nu puteam să discutăm logic anumite lucruri și pot să recunosc că în momente grele a trebuit să discut cu PSD-ul să treacă legi sau hotărâri importante, iar cei de la PSD au experiența și gândirea necesară și înțeleg anumite lucruri.

Deci, nu sunt de acord cu această alianță, dar nu exista altă soluție. Cred că se poate construi mai repede cu PSD-ul în momentul de față pentru că e ca la fotbal, când iei pe cineva care știe jocul închegi o echipă repede, când iei oameni care la un moment dat bagă mingea în propria poartă nu mai știi unde să te duci.

Cred că nu o să avem alegeri anticipate. Și noi și cei de la PSD suntem conștienți de un lucru, nu ai cu cine să guvernezi. Facem anticipate și pun pariu că atunci când se va face majoritate nu avem cu cine să o facem, tot cu PSD trebuie să o facem. Deci ar fi doar o pierdere de timp, de bani și de organizare.

Nu iubesc PSD-ul, să nu mă înțelegeți greșit, o să fiu în continuare un adversar, dar în același timp și un partener. Am vorbit cu Corneliu Ștefan, eu nu vin să spun, că am văzut că începuse să se prezinte cvartetul de coarde, cine e vioara întâi, cine a doua, suntem parteneri egali, eu în viața mea nu am stat în genunchi în fața nimănui… O să susținem împreună proiectele mari, fără probleme…

O spun, cu unii este mai greu, pesediști din Dâmbovița, dar Corneliu Ștefan este un om cu care se poate discuta, nu este un om absolutist, este un om cu care se poate discuta.”

 

You may also like

Lasă un Comentariu