miercuri , 16 octombrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / PREŞEDINTELE IOHANNIS “APROAPE HOTĂRÂT” SĂ CONVOACE REFERENDUM SIMULTAN CU ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

PREŞEDINTELE IOHANNIS “APROAPE HOTĂRÂT” SĂ CONVOACE REFERENDUM SIMULTAN CU ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

Președintele Klaus Iohannis a declarat  că este „aproape hotărât” să convoace un referendum odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai:

„S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. (…) La început am fost puțin entuziaști. (…) Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai”, a declarat Iohannis.(…) Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a spus şeful statului.

Declaraţia a venit în contextul în care judecătorii Curții Constituționale au decis, pe 13 martie, că poate fi organizat un referendum în ziua alegerilor europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *