duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / CULTURĂ / PREZENȚE EXOTICE ÎN BABEL FAST

PREZENȚE EXOTICE ÎN BABEL FAST

Asociația Internațională pentru Artele Spectacolului și Cercetare, cu denumirea prescurtată IAPAR, a prezentat un spectacol de teatru-dans bazat pe tehnici vechi de dans indian și de teatru kathakali. „In transit” a însemnat mișcare fluidă într-un spațiu infinit. Interpretele au dovedit mobilitate și expresivitate, iar publicul a luat cu el starea de liniște indusă de melodiile cu specific indian. Spectacolul „Julius Caesar” al trupei din Algeria, Forssane el Rokeh (Cavalerii deșertului), a reprezentat o viziune proaspătă asupra cunoscutului text de William Shakespeare. S-au remarcat câțiva actori cu abilități muzicale și corporale speciale. Chiar dacă vremea a fost mai răcoroasă, Scena Kalejdoskop din Polonia s-a bucurat de public numeros în Piața Mihai Viteazul. Don Juan a avut ieri seară la Târgoviște foarte multe pretendente și inima lui nu s-a putut hotărî, astfel încât focul dragostei a mistuit-o.

Azi, 5 iunie, tocmai are loc workshop-ul „Yoga for performers”. Participanții sunt membri ai trupelor străine, voluntari Babel, studenți scoțieni și coreeni. Impresii la cald: distracție și relaxare.

Tot astăzi, la Sala Mare, primul spectacol al zilei este al companiei cu nume greu de pronunțat din orașul Masan, Coreea de Sud: Sangsangchangkko (The Imaginary House / Casa Imaginară), spectacolul „After” („După”) despre viața unui bărbat influențată de personalitatea agresivă a tatălui său. Un spectacol non-verbal sensibil și pregnant vizual și gestual.

„Fiecare duine” („Fiecare om”) va fi un spectacol plin de prospețime al studențiilor de la Edinburgh College, Scoția ce va avea loc în Piața Mihai Viteazul. Tot în aer liber, Eccentrici Dadaro sunt niște clovni simpatici și revoltați, care vor arăta stupiditatea războaielor de-a lungul istoriei în spectacolul „Operativi!”.

Seara se încheie cu un spectacol mult-așteptat: „Not a children`s game” („Nu e un joc de copii”), bazat pe o estetică minimalistă, în tonuri de alb, negru, gri sau turcoaz.

VEDEți BABEL cu mintea deschisă, fără prejudecăți estetice sau culturale!

Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *