Acasă ADMINISTRAȚIE Primar Târgoviște:”Avem toată infrastructura pentru colectarea selectivă a deșeurilor!”

Primar Târgoviște:”Avem toată infrastructura pentru colectarea selectivă a deșeurilor!”

de adrian

Printr-o postare pe pagina de Facebook, primarul Cristian Stan transmite târgoviștenilor că au la dispoziție toată infrastructura necesară colectării selective a deșeurilor menajere. În același timp, mesajul său este un îndemn pentru toți cetățenii, să se implice în acest efort comun, pentru un oraș curat și civilizat:

 Un subiect la care țin foarte mult și pentru care vă voi ruga să facem echipă:  a fost prezentată flota de 120 de mașini și autospeciale destinate noului contract de colectare separată a deșeurilor până în 2027. Un eveniment de amploare, care s-a dorit a fi tocmai un mesaj public de conștientizare și încurajare.

Vă spun, fără să greșesc: este pentru prima dată când avem toată infrastructura și mijloacele necesare pentru o colectare separată și transport adecvat al deșeurilor. Avem tot ce ne trebuie, urmează doar ca noi să folosim aceste mijloace.

Aici vin cu rugămintea către fiecare dintre dumneavoastră, de la seniori până la cei mai tineri: haideți să arătăm ca o comunitate exemplară din punctul ăsta de vedere. Haideți să facem selecția gunoiului (încă de acasă, nu când ajungem la tomberon) și să-l separăm în recipienții împărțiți pe culori:

-galben pentru plastic și metal;

-albastru pentru deșeurile de hârtie;

-sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot;

-în eurocontainerele negre se vor depozita deșeurile menajere, fracția umedă.

Vă repet: avem toate mijloacele necesare și infrastructură modernă pentru a ne atinge țintele de colectare separată. Nu mai e nevoie decât de un mic efort care poate să devină foarte ușor obișnuință.

 

 

You may also like

Lasă un Comentariu