sâmbătă , 30 mai 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunieOana Vlăducă, Pro România:” Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să iElevii aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar2834 dâmbovițeni în izolare la domiciliu, 12 cazuri confirmate în ultimele 24 de orePercheziții la membrii unei grupări bănuite de camătă și șantajPSD Dâmbovița va avea propriul candidat la președinția consiliului județeanCioban mort pe drumul spre stâna din munteCriza coronavirus 28 mai:197 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 182 pacienți la ATI, 12629 persoane vindecateVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, declarație de presăDoi bărbați reținuți după ce au făcut scandal într-un magazinCompania de Apă- Anunț angajareCarmen Holban, mesaj de Ziua EroilorCu gândul la alegeriAdrian Țuțuianu:”Pro România nu este un breloc la cureaua cuiva”Președintele PNL Târgoviște acuză presiuni și amenințări la adresa unor colegi, salariați ai primăriei
Home / ADMINISTRAȚIE / PRIMARUL CRISTIAN STAN DESPRE CONSTRUCTORII ŞOSELEI DE CENTURĂ: “N-AU LUCRAT ŞI ACUM TREBUIE SĂ SUPORTE CONSECINŢELE”

PRIMARUL CRISTIAN STAN DESPRE CONSTRUCTORII ŞOSELEI DE CENTURĂ: “N-AU LUCRAT ŞI ACUM TREBUIE SĂ SUPORTE CONSECINŢELE”

      Întrucât constructorul n-a respectat nici pe departe graficele de execuţie  iar echipele de lucru lipsesc de o bună perioadă de timp de pe amplasament, la solicitarea dirigintelui de şantier a fost activată una dintre clauzele contractului de execuţie a proiectului soselei de centură a Municipiului Târgovişte, care permite beneficiarului executarea de lucrări de punere în siguranţă a obiectivului pe cheltuiala constructorului. Primarul Cristian Stan a argumentat această decizie prin faptul că beneficiarul nu putea asista pasiv la deteriorarea lucrărilor deja executate şi nici să accepte pericolul reprezentat pentru siguranţa traficului rutier. În consecinţă , în punctele semnalate de dirigintele de şantier execută lucrări firma de construcţii a municipalităţii, fiind vorba aici în primul rând de podul de la Valea Voievozilor, str Petru Cercel şi pasarela peste calea ferată de pe DN 71, la ieşirea spre Sinaia.

       Primarul Cristian Stan,  a prezentat în amănunt situaţia proiectului șoselei de centură şi nu a ascuns faptul că  se va ajunge la executarea silită a constructorilor care nu au fost în stare să respecte contractual asumat.

 “În momentul de față, se execută lucrările de montare a parapetului la podul de la Valea Voievozilor. S-a montat, deja, în mare măsură, parapetul rutier şi se lucrează la parapetul pietonal. Dacă vremea nu va fi foarte urâtă, până la sfârșitul săptămânii, tot ceea ce înseamnă cale de rulare și măsuri de siguranță se va încheia. Va mai fi de turnat și asfaltat trotuarul.(…)

       Din punct de vedere juridic, acești constructori care au lucrat foarte puțin sau deloc încearcă acum să evite plata unor daune, plata unor penalități de întârziere care curg de la 1 decembrie și sunt destul de mari , de 65.000 lei/zi. Dintr-o dată, sunt foarte activi în adrese, dintr-o dată spun că are probleme contractul, proiectul. Sunt aspecte pe care le ridică acum pentru prima dată și pe care ar fi trebuit să le ridice în momentul în care ar fi întâmpinat problemele. Sigur că pe anumite zone n-aveau ce probleme să întâmpine, pentru că nu s-au apucat de lucrări. Iar târgoviștenii cunosc și văd foarte bine ce s-a lucrat și mai ale, ce nu s-a lucrat la șoseaua de centură.(…)

      Datele problemei sunt foarte clare: ei n-au lucrat și acum trebuie să suporte consecințele. E foarte simplu, nu e nicio filosofie, nicio inginerie juridică sau tehnică, de nicio culoare. Dacă noi, cu Municipal Construct, am putut să facem în două săptămâni lucrările alea pe care ei nu le fac de şase luni, înseamnă că lucrurile se puteau face foarte ușor.

      Vom solicita și noi rezilierea contractului, nu înainte de a mai curge un termen, astfel încât nivelul penalităților să ne permită, măcar în parte, recuperarea unor prejudicii. În situația în care vor fi probleme legate de contractul de finanțare pe care-l avem acum în derulare, toate sumele care vor trebui restituite către Ministerul Dezvoltării vor fi puse în sarcina constructorilor. Probabil, de-aici există și o anumită disperare a acestora. Nu vom face decât să apărăm interesul municipiuluiTârgoviște.”- a declarat primarul Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *