vineri , 24 mai 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / PRIMARUL CRISTIAN STAN PROPUNE “PARTICIPAREA DIRECTĂ ŞI REALĂ A CETĂŢENILOR LA CHELTUIREA BANULUI PUBLIC”

PRIMARUL CRISTIAN STAN PROPUNE “PARTICIPAREA DIRECTĂ ŞI REALĂ A CETĂŢENILOR LA CHELTUIREA BANULUI PUBLIC”

Pe modelul implementat cu succes la Cluj şi Sibiu, Primăria Târgovişte va finanţa, în fiecare an, trei proiecte iniţiate şi votate de cetăţenii oraşului. Pentru a asigura baza legală acestui demers, prin care se urmăreşte creşterea gradului de implicare a târgoviştenilor în actul administrativ, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această lună a Consiliului Local Municipal va fi şi un proiect de hotărâre privitor acordarea acestor finanţări.

Primarul Cristian Stan a explicat că va fi o sesiune de depunere de proiecte şi că “votul va fi mixt, în sensul că 50% va fi vot direct şi 50% va fi vot pe o platformă on-line, asemănătoare cu cele de la Cluj şi Sibiu. Vom găsi şi modalitatea să mergem în cartiere, să luăm părerea cetăţenilor pentru investiţiile care vor fi propuse în anumite zone. Esenţial este că cetăţenii vor participa direct  şi real la cheltuirea banului public, în sensul că vor indica acele proiecte pe care le consideră necesare pentru cartierele lor.” Edilul a mai precizat că singura condiţie pentru ca un cetăţean să poată depune sau vota un astfel de proiect, este să aibă domiciliul în Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *