Acasă POLITIC Pro România nu va vota nici la Senat Legea carantinării și izolării

Pro România nu va vota nici la Senat Legea carantinării și izolării

de adrian

Cu privire la Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic (pe scurt Legea carantinării și ezolării), dpt. Oana Vlăducă, Pro România a amintit că, în Camera Deputaților, proiectul de lege a trecut cu votul majorității PSD – PNL. Și asta în condițiile în care  forma finală a acestei legi fusese trimisă parlamentarilor cu doar câteva minute înainte să înceapă ședința de vot.
“Eu, efectiv, nu știu pe ce și-au dat acordul deputații celorlalte partide. Observăm acum o abrambureală dinpsre PSD și PNL în care fiecare partid se preface că îl atacă pe celalăt. PSD se vaită că proiectul de lege e unul prost, dar L-AU VOTAT ÎN CAMERA DEPUTAȚILOR. Iar PNL îi înjură pe cei de la PSD că blochează măsurile de securitate sanitară (deși cu votul PSD au aplicat toate aceste măsuri). Caragiale e mic copil pe lângă ce se întâmplă în Parlament.”
A mai susținut parlamentarul Pro România că măsurile stabilite prin acest act normativ permit inclusiv limitarea unor drepturi și libertăți fundamentale necesar a fi dispuse pentru apărarea sănătății publice. Este foarte grav, pentru că dreptul fundamental la sănătate nu trebuie să intre în conflict cu alte drepturi și libertăți!
“Deși scopul acestei legi ar trebui să fie garantarea dreptului la sănătate al cetățenilor statului român, se observă că dispozițiile acestei legi duc la o generalizare cu privire la persoanele ce pot fi carantinate sau izolate, dar și cu privire la perimetrele ce pot fi carantinate, deoarece nu există criterii obiective de delimitare a persoanelor suspecte de cele purtătoare de agenți patogeni, a persoanelor sănătoase de persoanele posibil suspecte.
Dispozițiile acordă puteri discretionare statului român, care prin instituțiile sale, poate realiza abuzuri cu privire la ținerea persoanelor și a anumitor zone în carantină sau izolare, deoarece, criteriile obiective cu privire la condițiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a se putea realiza o limitare a drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor lipsesc cu desăvârșire.
Astfel, orice persoană poate fi supusă acestor dispozițiii legale și si cu usurință se poate realiza un abuz de drept asupra acestuia.PRO ROMÂNIA nu a votat aceast proiect în Camera Deputaților și nu-l va vota nici la Senat, pentru că suntem consecvenți cu ceea ce am declarat dintru început: tot setul de măsuri aberante și abuzive ale Guvernului nu are drept scop sănătatea populației (a se vedea eșecul acestor măsuri), ci îngroparea economiei românești în paralel cu o serie de tunuri financiare personale”- a concluzionat dpt. Oana Vlăducă.

You may also like

Lasă un Comentariu