sâmbătă , 24 august 2019
Home / POLITIC / PRO ROMÂNIA SOLICITĂ ÎNLOCUIREA MINISTRULUI CARMEN DAN

PRO ROMÂNIA SOLICITĂ ÎNLOCUIREA MINISTRULUI CARMEN DAN

Printre deciziile adoptate în cadrul întrunirii Delegației Naționale a Pro România, detaliate în conferință de presă de coordonatorul Organizației Dâmbovița, Georgică Dumitru, a fost și reformarea Ministerului Afacerilor Interne.

Senatorii, deputații, coordonatorii și șefii de departamente ai partidului solicită în unanimitate schimbarea ministrului Carmen Dan, schimbare care trebuie acompaniată obligatoriu de mai multe măsuri cu caracter operativ, printre care a menționat îmbunătățirea capacității poliției de frontieră în perioada vacanțelor pentru a evita cozile, soluționarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.

De asemenea, Georgică Dumitru a vorbit despre lipsa unei legislații unitare la nivelul structurilor cu atribuții în domeniile Protecției Civile și Apărării Împotriva Incendiilor, în contextul în care, încă din anul 2004, aceste două departamente au fost unificate, dar au continuat să funcționeze după două legi diferite, respectiv Legea 481/2004 și Legea 307/2006.

Ori, pentru o coordonare eficientă este nevoie de reglementări clare, în concordanță cu dinamica acestui sector de activitate.

La această lipsă de coerență legislativă se adaugă și contraperformanța ministerului condus de Carmen Dan de a proroga, de nu mai puțin de trei ori a OMAI 96/2016, act normativ care ar reglementa și ar pune cât de cât în ordine funcționarea serviciilor de pompieri private, voluntare și de stat.

Printre motivele demiterii, Georgică Dumitru a adăugat proasta gestionare a situației tensionate resimțită chiar de Ziua Eroilor în cimitirul din Valea Uzului ca fiind picătura care a umplut paharul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *