Acasă EDUCAȚIE PROBLEMA MINORĂ A DOAMNEI MINISTRU ANDRONESCU…

PROBLEMA MINORĂ A DOAMNEI MINISTRU ANDRONESCU…

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

       Un interviu de dată recentă a fost suficient pentru a ne convinge că “noul” ministru al Educaţiei, doamna Cati Andronescu, are de gând să reconfirme, prin ceea ce face în acestă funcţie, că n-a greşit deloc cel care a numit-o primul “Abramburica”. A declarat şefa MECT că  plagiatul este o problemă minoră a învăţământului din România şi tot  ea a fost de părere că trebuie să crească reponsabilitatea universităţii în aşa fel încât situaţiile de plagiat să nu se mai întâlnească.
      Între două asemenea enormităţi, Ecaterina Andronescu s-a lăudat  că, în anul 2018, 12 universităţi din România au intrat în clasamentul Shanghai cu 29 de domenii ştiinţifice dar nu a mai spus şi cam pe care dintre cele o  mie de poziţii se situează. Ca să nu mai vorbim că plagiatele nu prea sunt întâlnite la uiversităţi de top ci la fel de fel de instituţii inventate tocmai pentru a da unora cu bani şi funcţii posibilitatea să parvină.
       Cu o seninătate vecină cu inconştienţa, ministra aflată la al nu mai ştim câtelea mandat, mai susţine că numărul plagiatelor este mic în comparaţie cu cel al doctoranzilor, de unde şi dimensiunea redusă (în mintea ei, desigur) a problemei. Uită Ecaterina Andronescu că un singur măr putred le strică pe toate şi tot aşa, sunt suficiente câteva fraude pentru a compromite până şi un brand respectabil. 

     Dacă un elev este prins copiind la examen, este dat afară fără comentarii, ba chiar au fost eliminaţi candidaţi pentru chestiuni cu adevărat neglijabile. Ce să mai spună cei ajunşi în astfel de situaţii când ditamai ministrul spune că plagiatul e o problemă minoră ?????

You may also like

Lasă un Comentariu