Acasă COMUNICATE Produlești: 35 de contacți direcți și 31 contacți de familie, în izolare la domiciliu

Produlești: 35 de contacți direcți și 31 contacți de familie, în izolare la domiciliu

de adrian

Începând cu data de 30 aprilie, în comuna Produleşti se află în evoluţie  un focar familial  cu 7 persoane depistate pozitiv  COVID-19.Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov, care în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucuresti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv.
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică,fiind identificate 35 de persoane,contacţi direcţi şi 31 de persoane din categoria contacţilor de familie.
Au fost dispuse următoarele măsuri:
-izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a contacţilor de familie , pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;
-dezinfecţia terminal în focar;
-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceştia vor solicita Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, care îi va transfera la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
-s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală;
-limitarea contactului  inter uman iar monitorizarea pacienţilor aflaţi în autoizolare şi a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediul medicilor de familie.
         

You may also like

Lasă un Comentariu