Acasă POLITIC Prof. Gabriela Istrate:”Prelungirea vacanței de primăvară este o măsură greșită”

Prof. Gabriela Istrate:”Prelungirea vacanței de primăvară este o măsură greșită”

de adrian

Lipsa de consecvență a putut fi remarcată și la ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu. A amintit prof. Gabriela Istrate,  fost inspector școlar general adjunct , de  declarațiile ministrului Câmpeanu, că şcolile nu vor fi închise şi că va insista pentru acest lucru. Vorbea despre recuperarea orelor și în loc de asta a ordonat cu totul altceva.Gabriela Istrate, consilier local municipaldin partea PSD, a criticat prelungirea vacanței de primăvară pe motivul necesității reducerii mobilității elevilor și profesorilor   într-un al treilea moment de vârf al pandemiei:

„În majoritate, profesorii în numele cărora vorbesc, consideră că actuala măsură este una greşită. S-a pornit iniţial de la analiza situaţiei din Bucureşti, unde rata de infectare era foarte mare, dar ulterior s-a extins această măsura la toţi copiii României.(…) Ne gândeam ca anul şcolar următor să înceapă mai devreme. Iată că asistăm la o comprimare a anului şcolar şi la această prelungire a şederii copiilor acasă. Considerăm că nu este deloc benefic, în sensul evoluţiei şcolare, al progresului copiilor.”

Prof. Gabriela Istrate a susținut că  guvernanţii încalcă dreptul la educaţie al unei întregi generaţii de elevi iar  vacanţă prelungită fragmentează activitatea și nu a negat un soi de resemnare, de acceptare tacită a situației de marea masă a dascălilor.

You may also like

Lasă un Comentariu